03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

26 06-2024
Αθήνα

Σύνθεση του νέο ΔΣ του ΕΕΤΕ

Όπως προέκυψε από τις εκλογές της 16ης και 17ης Ιουνίου 2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 26-06-2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Πρόσκληση σε δράση του Μουσείου Μπενάκη

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σας καλεί να
πλαισιώσετε την εκδήλωση που προτείνει το Μουσείο Μπενάκη.
 
 
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.


 

Παρακαλούνται, όσοι καλλιτέχνες-συνάδελφοι ενδιαφέρονται για την παρακάτω δράση που οργανώνει το Μουσείο Μπενάκη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με το όνομα και τον καλλιτεχνικό τομέα με τον οποίο εκφράζονται, στην παρακάτω διεύθυνση education@benaki.gr

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί μέχρι τις 6 Μαρτίου.

Η δράση θα γίνει στις 16 Μαρτίου μεταξύ 5 και 8 το απόγευμα στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι.

 
Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη υλοποιεί για 6η χρονιά ένα μηνιαίο πρόγραμμα για επισκέπτες τυφλούς ή με χαμηλή όραση. Στόχος του προγράμματος «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» είναι να κάνει τις συλλογές του Μουσείου προσβάσιμες μέσα από τον ήχο, την υλικότητα, το σχέδιο, την κίνηση, τις λεκτικές περιγραφές, τη λογοτεχνία και τις ιστορίες που συνοδεύουν τα εκθέματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιθυμούσαμε, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Τ.Ε., να προσκαλέσουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου σας σε μία κοινή δράση για τη δημιουργία πολυαισθητικών έργων.

Εφόσον βρίσκετε την ιδέα ενδιαφέρουσα, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 τα μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. που θα ανταποκριθούν μαζί με τους επισκέπτες με χαμηλή όραση η τυφλότητα θα συναντήσουν την κυρία Ξένια Πολίτου, επιμελήτρια Νεοελληνικού Πολιτισμού και Νεοελληνικής Τέχνης, σε μια συζήτηση για τα κοσμήματα της Ηπείρου, τα ξυλόγλυπτα εσωτερικά της Κοζάνης, τα κεραμικά της Σκύρου και της Βενετίας (ή του Τσανάκ-Καλέ) και τα νυφικά της Κρήτης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες και ποικιλία υλικών για να δημιουργήσουν στις αίθουσες του μουσείου περίοπτα, ανάγλυφα ή ηχητικά έργα αντλώντας έμπνευση από την αισθητική και την ιστορία των αυθεντικών αντικειμένων.
 

Για τυχόν διευκρινίσεις επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη στα τηλέφωνα : 210 3671068 και 210 3671069.

 

 

 

 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10