03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

04 06-2024
Αθήνα

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό και Εξελεγκτική

Κυριακή 16/6 και Δευτέρα 17/6/2024 ώρα 8.00 έως 20.00, στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Δελτίο Τύπου

Δελτίο τύπου για την Πολιτιστική Κληρονομιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Ποιος αποφασίζει για την Πολιτιστική Κληρονομιά και με ποιά κριτήρια;"
 
 


Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος  βρίσκεται δυστυχώς σε διαρκή προβληματισμό και ανησυχία για την συνεχή μετατροπή δομών της Δημόσιας ζωής σε "όχημα" μεταφοράς χρήματος προς ιδιώτες.  Δομών οι οποίες θα έπρεπε αποκλειστικά και άνευ όρων να αντιμετωπίζονται ως δημόσια περιουσία και να στηρίζονται με Δημόσιο χρήμα. 

Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν εργαστεί για τη δημιουργία και δρομολόγηση αυτού του επικίνδυνου για την κοινωνία "οχήματος".

Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτούνται συγκεκριμένοι πολιτικοί χειρισμοί αλλά και μια συνεχής προσπάθεια ώστε λέξεις και έννοιες να χάσουν εντελώς το νόημα τους. 
 
Η παρούσα κυβέρνηση ξεκίνησε με το δόγμα "πολιτισμός και ανάπτυξη πάνε μαζί", ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι η "αυτοχρηματοδότηση του πολιτισμού." 

Όπως επίσης ότι "το πολιτιστικό απόθεμα κάθε περιοχής δημιουργεί προστιθέμενη αξία και δεν νοείται να αντιμετωπίζεται ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Όμως δεν μπορεί και να εργαλειοποιείται προκειμένου να εμποδίζονται οι επενδύσεις."!  (Προγραμματική ομιλία της Υπουργού Πολιτισμού στη Βουλή - Ιούλης 2019).

 

1. Με «fast track» νόμους λοιπόν,  "εκσυγχρονίζεται και αναδιοργανώνεται" η διαχείριση πολιτιστικών πόρων.  Το πολύπαθο και με μεγάλες αντικειμενικές δυσλειτουργίες ΤΑΠΑ (ΝΠΔΔ)  μετατρέπεται σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ). Δηλαδή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με αντικείμενο την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. 

Αυτό από μόνο του το γεγονός δημιουργεί ερωτηματικά. 

 Όπως τί σημαίνει  "εκσυγχρονισμός του ταμείου";  Αφού μεταξύ άλλων, ο νέος Οργανισμός στοχεύει σε αύξηση εσόδων. 

Από πού;   Διότι  τα εισιτήρια Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων,  σε συνδυασμό με την καλπάζουσα οικονομική κρίση, είναι ήδη πολύ ακριβά.  Στην ουσία αυτό σημαίνει περαιτέρω αποκλεισμός των λαϊκών οικογενειών από την επικοινωνία με τα πολιτιστικά αγαθά.

Επίσης οι “αυξημένοι πόροι” θα διατεθούν - λέει - “για την υποστήριξη πολιτικής  ανάδειξης,  προβολής και αξιοποίησης  της πολιτιστικής κληρονομιάς...

Όλα αυτά μπορούν να έχουν πολλές ερμηνείες. 

Ποια ανάδειξη ακριβώς, τι είδους προβολή θα υπάρχει, με τι στόχους θα γίνει αξιοποίηση, από ποιους και για ποιόν;  (Μη ξεχνάμε την διεθνή “μόδα” παραχώρησης Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων  για εκδηλώσεις  ιδιωτικών εταιρειών.)

Με ποιόν τρόπο θα γίνεται η διάθεση πόρων στους φορείς;  Δεδομένου ότι ούτε για τις τοπικές κοινωνίες θα υπάρχει κάποια ανταποδοτικότητα,  αλλά και η όλη διαχείριση  των πολιτιστικών  αγαθών θα γίνεται χωρίς τον έλεγχο των ειδικών επιστημονικών φορέων (δεν υπήρχε χώρος ούτε για ένα (!) αρχαιολόγο στο επταμελές ΔΣ.)   Ποιός εγγυάται ότι με την νέα  μορφή του Οργανισμού θα αντιμετωπιστούν  επιτυχώς οι παλιές  δυσλειτουργίες;  
 

2. Μέσα στο 2020 νομοθετείται η παράδοση σε ιδιώτες της διαχείρισης αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων"  (ίδρυση της  "Εθνικός Κήπος - Μητροπολιτικό Πράσινο ΑΕ"   στην οποία παραδόθηκε η "διαχείριση" του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου.)

Ενώ, στο τέλος του 2020 έχουμε το  "Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, του Δήμου Αθηναίων και της "ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε."  για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος  όπου, κατά δήλωση των εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αθήνας αποκαλύπτεται η ουσία του εν λόγω Μνημονίου συνεργασίας...  [“…το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει να συντονίζει, υποστηρίζει και διαχειρίζεται με την προσήκουσα επιμέλεια τις δράσεις που αποτελούν αντικείμενο του παρόντος Μνημονίου. Να απασχολεί και διαθέτει επιστημονικό και διοικητικό και έμπειρο προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα και επαγγελματική εμπειρία, ώστε να διασφαλίζεται η αρτιότητα υλοποίησης των δράσεων του παρόντος».  Ανερυθρίαστα δηλαδή ορίζεται ότι η νεκρή πλέον Αρχαιολογική Υπηρεσία θα είναι ένας απλός φορέας γραμματειακής- διοικητικής υποστήριξης των αποφάσεων κάποιων τρίτων.]

 
3. Αλλαγές επί αλλαγών στις αποφάσεις του ΚΑΣ και ο "γόρδιος δεσμός" του τί ακριβώς θα γίνει με τις πολύ σημαντικές αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στη Διεθνή επιστημονική κοινότητα.  

Μετά την γενική κατακραυγή πολλών επιστημονικών και κλαδικών συλλόγων στην Ελλάδα, και δεκάδων επιστημόνων από όλον τον κόσμο, ήρθε η απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (IKOMOS) το οποίον με ψήφισμά του τάχθηκε υπέρ  της "κατά χώρα διατήρησης" των αρχαιοτήτων του σταθμού.  Με την απόφαση αυτή καλείται η Ελληνική κυβέρνηση "να μη προχωρήσει στη απόσπαση του μνημειακού συνόλου, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης."  Τονίζοντας επίσης ότι "εάν αποσπασθούν,  απειλείται άμεσα η ακεραιότητα και αυθεντικότητα των αρχαιοτήτων και αλλοιώνεται ουσιωδώς και υποβαθμίζεται η αξία τους ως στοιχεία της Πολιτιστικής κληρονομιάς."
 

4. Μέσα στο 2020 (φαίνεται ότι οι πανδημίες δημιουργούν ευνοϊκό έδαφος για τη λήψη παρόμοιων αποφάσεων)  έχουμε και την συνέχιση της διαδικασίας αδειοδότησης από το ΥΠΠΟΑ  αιολικών πάρκων σε έντεκα νησίδες της Δωδεκανήσου.

Πέραν της έντονης αμφισβήτησης ως προς την αποτελεσματικότητα των αιολικών πάρκων (εάν τελικά παράγουν φθηνή ενέργεια) αλλά και το κατά πόσο μειώνεται η έκκληση βλαβερών ουσιών (διοξείδιο του άνθρακα) με την λειτουργία τους,  ο ΣΕΑ στην από 27/11/2020 ανακοίνωση του με τίτλο  "Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων  προειδοποιεί για τους κινδύνους της εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε 11 νησίδες της Δωδεκανήσου"  σημειώνει:  

 "...Η βιομηχανική κλίμακα των αιτούμενων αιολικών πάρκων, που αυξάνει δραματικά και την κλίμακα των επεμβάσεων, θα οδηγήσει στη δραματική αλλοίωση και βλάβη του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στις νησίδες Λέβιθα, Κίναρο και Μεγάλο Λιάδι του πολυνήσου της Λέρου, Παχειά, Περγούσα και Κανδελιούσσα της μικρής πολυνησίας της Νισύρου και Οφιδούσσα, Κουνούπους, Σύρνα, Μεσονήσι και Πλακίδα του Δήμου Αστυπάλαιας με ορατό τον κίνδυνο βλάβης ή και καταστροφής των αρχαιοτήτων και των καταλοίπων πολιτιστικής κληρονομιάς."

 
Το σχέδιο όμως δημιουργίας "αυτοχρηματοδοτούμενου Πολιτισμού" δεν έχει ολοκληρωθεί.
 

5. Συνεπής με τις εξαγγελίες της η κυβέρνηση προχωρά στην μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων Δημόσιων Μουσείων της χώρας, σε ΝΠΔΔ.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου "θα πάψουν να είναι Ειδικές Περιφερειακές  Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ και θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου."  

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2020 το τοπικό παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωση που έβγαλε με τίτλο "Μέρα ντροπής για τον Πολιτισμό της χώρας"  σημειώνει μεταξύ άλλων πολύ εύστοχα: 

"...Η νομική μορφή του Ν.Π.Δ.Δ. παρέχει τη δυνατότητα συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα ή ανάθεσης τομέων (όπως η φύλαξη) σε εταιρείες, ή ακόμα και προνομιακές σχέσεις με Ιδρύματα Πολιτισμού που αδημονούν να εισβάλουν και στον χώρο της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.  

Η προτεινόμενη αποκοπή των Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα προκαλέσει με βεβαιότητα προβλήματα στη λειτουργία και χρηματοδότηση Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων με χαμηλότερη επισκεψιμότητα, καθώς η μέχρι σήμερα πολιτική του Ταμείου στηρίζεται στην κατανομή των κερδών ανά την επικράτεια, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης. Η λεγόμενη αυτοτέλεια των Μουσείων θα οδηγήσει περιφερειακά Μουσεία στην ασφυξία και στο λειτουργικό αδιέξοδο. Καινούργια μικρά περιφερειακά Μουσεία, αληθινά κοσμήματα, που δημιουργήθηκαν και με πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι, εάν κλείσει η στρόφιγγα χρηματοδότησης από τα έσοδα μεγαλύτερων, κεντρικότερων Μουσείων, δεν θα έχουν τα μέσα να παραμείνουν ανοιχτά.  

Η μετατροπή των μεγάλων Δημόσιων Μουσείων και η μείωση των εσόδων για λογαριασμό του πρώην ΤΑΠΑ (νυν ΟΔΑΠ) που αυτή θα επιφέρει, θα οδηγήσει στον οικονομικό στραγγαλισμό και των περιφερειακών μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων τα οποία σύντομα θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα. Και όπως καλά διατυπώθηκε από το Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων : ‘Όσον αφορά τις ακριτικές Εφορείες, κάποιος θα έπρεπε να σκεφτεί και τον εθνικό ρόλο των μονάδων αυτών."
  

Μιλώντας όμως για Πολιτισμό αναφερόμαστε στο κεντρικό, διαχρονικό αποτύπωμα της ανάπτυξης της Ανθρώπινης κοινωνίας.  Δεν μπορούμε λοιπόν να αγνοήσουμε το νομικό πλαίσιο που η πολιτεία διαμόρφωσε στις μέρες μας και από το οποίο θα παραχθεί το αποτύπωμα του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Δυστυχώς με τον νόμο 4412/16 η Καλλιτεχνική Δημιουργία απαξιώνεται και υποβαθμίζεται επικίνδυνα.  Διότι ο νόμος αυτός φέρνει αλλαγές στην κατεύθυνση  "μειοδοτικών προσφορών" γύρω από τα έργα τέχνης.

Δίνει την δυνατότητα  "απευθείας αγοράς - εκτέλεσης"  έργου τέχνης και μάλιστα όχι άμεσα στον καλλιτέχνη,  αλλά σε μεσάζοντες πάσης φύσεως, εταιρικής ή άλλης. (Αυτό ενισχύεται με τον πρόσφατο εξαναγκασμό εγγραφής στο νέο Μητρώο καλλιτεχνών του Υπ. Εργασίας ) . Επί της ουσίας ο ν. 4412/16, αλλοιώνει και δυσκολεύει τη διαδικασία διαγωνισμών στα έργα για τον Δημόσιο χώρο, εξισώνει το Καλλιτεχνικό έργο με κάθε είδους προμήθεια. Καταστρατηγεί τον νόμο του ΕΕΤΕ. Καταστρατήγηση η οποία δεν ζημιώνει απλά ένα κλάδο (αυτό είναι το ένα σκέλος)  αλλά δημιουργεί τους όρους για μια κοινωνία χωρίς διακριτές και ζωογόνες ποιοτικές αξίες.
 

Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά όλες αυτές τις αλλαγές, θα δούμε ότι εμπεριέχουν,  λίγο πολύ,  κάποια κοινά στοιχεία. 

α)  Δημιουργία σε βάθος χρόνου συνθηκών υποβάθμισης -  εγκατάλειψης, ώστε η "έξωθεν" σωτηρία να κρίνεται ως Μονόδρομος.

β)  Αλλαγή του νομικού πλαισίου για την διευκόλυνση της εμπλοκής του ιδιώτη επενδυτή.

γ)  Υποβάθμιση του ρόλου των ανθρώπων που για πολλές δεκαετίες πρωτοστάτησαν, στήριξαν και ανέδειξαν την αρχαιολογική έρευνα, την ίδρυση και ανάπτυξη Μουσείων, την Διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού (αρχαίου, νεότερου και σύγχρονου).  Δηλαδή αρχαιολόγων, επιμελητών, καλλιτεχνών και λοιπών επιστημόνων, οι οποίοι παραδόξως (!) απουσιάζουν (επί της ουσίας ή και παντελώς)  από την νέα Διοικητική οργάνωση ιδρυμάτων και Μουσείων. 

δ)  Γενικευμένη "επιδημία κωφότητας"  εκ μέρους της πολιτείας, αφού η γνώμη των "καθ’ ύλην αρμοδίων" επιστημόνων ή καλλιτεχνών είναι για το κράτος πλέον άνευ σημασίας. 

Μπαίνει λοιπόν εκ των πραγμάτων ένα σοβαρότατο ερώτημα.

"Ποιός αποφασίζει για την πολιτιστική μας κληρονομιά  και με ποιά κριτήρια;"

Είναι πάντως σίγουρο πως αυτοί που σηκώνουν για πολλές δεκαετίες το φορτίο της έρευνας, ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν ερωτώνται.

Ούτε οι Σύγχρονοι Δημιουργοί.

Η προστασία, η ανάδειξη αλλά και η διαχείριση της Πολιτιστικής κληρονομιάς  δεν μπορεί να γίνεται πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων ή αποκόμισης κέρδους για ιδιώτες επενδυτές. 

Δεν είναι δυνατόν οι Νόμοι να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάποιων μεγάλων εταιρειών.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε "τρίτους".   

Θεωρούμε ότι η σημαντική αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για την λειτουργία δομών Πολιτισμού  αποτελεί πρώτιστο καθήκον των εκάστοτε κυβερνώντων.  Καθώς και η ενίσχυση της Σύγχρονης Δημιουργίας σε όλες τις εκφράσεις της.   Ενίσχυση του άμεσου Δημιουργού πρωτογενώς!

Πολιτισμός, Υγεία, Παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά για αυτό και πρέπει να χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Η προσέγγιση των βασικών κοινωνικών αγαθών με όρους κερδοφορίας - ανταποδοτικότητας αποτελεί - από μόνη της - κοινωνικό έγκλημα.

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ
 
 


Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΤΕ για τις πολεμικές εξελίξεισ


Κάλεσμα για την 1η Μάη


Ψήφισμα της ΓΣ του ΕΕΤΕ για τις πολεμικές εξελίξεισ


Έφυγε από την ζωή ο εικαστικός Γιάννης Μαρκαντωνάκης


Απλήρωτοι εργαζόμενοι καλλιτέχνες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής


Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ


Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στις 08/03


Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος και σκηνοθέτρια Τιτίνα Χαλμαντζή


Ανακοίνωση-Δελτίο τύπου για δράση που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη - Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών


Έφυγε από την ζωή ο ζωγράφος Σταυριανός Κατσιρέας


Κάλεσμα για την κινητοποίηση της Πέμπτης 15/2/24-24 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 08/02/24


Έφυγε από τη ζωή Κώστας Ταρκάσης


Κάλεσμα για την Παλαιστίνη


Νέα μεγάλα συλλαλητήρια στις 25 Γενάρη ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!


Νέα μεγάλα συλλαλητήρια στις 25 Γενάρη ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!


Ανακοίνωση για συλλαλητήριο για τα προβλήματα στην εκπαίδευση


Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης


Απαράδεκτη η απομάκρυνση έργου από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη


Συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη


Δελτίο τύπου - Κάλεσμα του ΕΕΤΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας


Δελτίο τύπου για το φορολογικό- Κάλεσμα στη συγκέντρωση


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Γιώργος Μπουρναζάκης


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Βίβιαν Θωμοπούλου


Ανακοίνωση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


50 χρόνια από τον φοιτητικό και λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου


Ανακοίνωση για την σύλληψη των δύο ηθοποιών στις 12-11-2023


Έκθεση του ΕΕΤΕ για την Παλαιστίνη


Έφυγε από τη ζωή ο φίλος του ΕΕΤΕ Τούρκος εικαστικός Ορχάν Ταϋλάν


Συλλαλητήριο - Συναυλία για την Παλαιστίνη


Κάλεσμα σε δημιουργία έργου για την Παλαιστίνη


Συγκέντρωση την Τετάρτη 25-10-23 στην Ελευσίνα


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ


Κάλεσμα στην συγκέντρωση για την Παλαιστίνη


"Η Γάζα που δεν γνώρισε ούτε μια μέρα ελευθερίας"


Έφυγε από την ζωή ο ζωγράφος Στέλιος Φαϊτάκης


΄Έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Εθελοντές ΕΕΤΕ στην Καρδίτσα


Εθελοντές ΕΕΤΕ στην Καρδίτσα


Κάλεσμα για απεργία


Δελτίο τύπου για το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής Δήμου Πατρέων


Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής Δήμου Πατρέων


ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ OΖΩΓΡΑΦΟΣ ΥΑΛΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΣΑΛΟΥΚΟΣ


ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΖΙΑΛΕ


Δελτίο Τύπου για την αδικία στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ


Για τα φαινόμενα φασισμού στο χώρο της τέχνης


Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για τις αλλαγές στις συντάξεις καλλιτεχνών και λογοτεχνών του ΥΠΠΟ


Καταγγελία για την ελάχιστη βάση εισαγωγής


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Μάκης Θεοφυλακτόπουλος


Για την τραγωδία στην Πύλο


Δελτίο τύπου / Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους της ΑΣΚΤ


Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"


Πρόσκληση σε εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος»


Δελτίο τύπου: πρόγραμμα εκδηλώσεων έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"


Ορθή επανάληψη: Λειτουργεί το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη


΄Εφυγε από τη ζωή η εικαστικός Νέλλα Γκόλαντα


Δελτίο Τύπου για το Ανοιχτό Εργαστήρι Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας- ΡέντηΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ


Δελτίο τύπου για την έκθεση "1922-2022 Έξοδος - Διέξοδος"


Καταγγελία για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εικαστικό καλλιτέχνη


Δελτίο τύπου για την Έκθεση 1922-2022 Έξοδος - Διέξοδος" - Πρόγραμμα - Αφίσα


Δελτίο τύπου για την έκθεση «1922-2022. Έξοδος - Διέξοδος»


Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Καπουράλης


Έκτακτη ανακοίνωση προς τα μέλη του ΕΕΤΕ


Δελτίο τύπου / Ανακοίνωση για απεργία 8 Μάρτη


Για το δυστύχημα στα Τέμπη


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Β΄ μέρος


Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Γκαγκίκ Αλτουνιάν


Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στην έκθεση "Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών Β΄ μέρος"


Αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα εγκαινίων της έκθεσης ΜΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Β μέρος


Έκθεση "Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών Β' μέρος"


Έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Διονύσης Βαλάσης


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος-αγιογράφος και ψηφιδογράφος Σωτήρης Βάρβογλης


Δελτίο τύπου για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022


Εικονική περιήγηση και βίντεο για την μεγάλη Ιστορική Έκθεση Χαρακτικής του ΕΕΤΕ


Έφυγε από τη ζωή ο ο εικονογράφος Πέτρος Ζαμπέλης


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης και ζωγράφος Γιώργος Πολυκράτης


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης και ζωγράφος Νέστωρ Παπανικολόπουλος


Συνεχίζεται η έκθεση προς τιμή της Βασιλικής Μπινιώρη "Υδατογραφίες σε χαρτί"


Έκθεση προς τιμή της Βασιλικής Μπινιώρη στο Μελίνα


Έκθεση «Ισορροπία – Το αμετάθετο χρέος» στο Ηράκλειο Κρήτης


Έκθεση έργων της ζωγράφου Βασιλικής Μπινιώρη "Υδατογραφίες σε χαρτί"


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης και γραφίστας Γιώργος Αργυράκης


Πρόσκληση στην Έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 11 Οκτωβρίου έως 06 Νοεμβρίου 2022


Έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 11 Οκτωβρίου έως 06 Νοεμβρίου 2022


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και χαράκτης Περικλής Γουλάκος


Για την επανένταξη του μαθήματος των εικαστικών στην Α' Λυκείου


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Βασίλειος Κύρκος


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και γλύπτης Αυγέρος Γεώργιος


Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος και εικονογράφος Χρήστος Δήμος


Προβολή ταινίας "ΕΓΩ Ο ΝΤΑΝΙΙΕΛ ΜΠΛΕΪΚ"


Έφυγε από τη ζωή ο κεραμίστας Παύλος Παλτόγλου


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ανδρέας Τσερπέλης


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Κώστας Ρόθος


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Χρήστος Παππάς


Για την διάταξη που αφορά στις προαγωγικές των Μουσικών Σχολείων


Καταδικάσθηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση 4 νέοι γιατί κατηγορήθηκαν ότι …διέπραξαν το «αδίκημα» της ζωγραφικής


Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Οικονόμου


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2022


Ενημέρωση από την Εφορεία Γλυπτική του ΕΕΤΕ σχετικά με το συμπόσιο Γλυπτικής της Πάτρας


Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Λαζόγκας Γιώργος


Τελετή λήξης του Συμποσίου Γλυπτικής στην Πάτρα


Το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία υπονομεύει τη λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστήμιου


Έφυγε από τη ζωή η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Μάχη Κανίστρα


Διεθνές δίκαιο και η δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Shireen Abu Akl


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνει το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στις 08 Ιουνίου 2022


Κάλεσμα του ΕΕΤΕ σε κοινή κινητοποίηση για τη σύσταση οργανικών θέσεων


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Ζωγραφιά Μπάρμπογλου


Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής σε Μάρμαρο στην Πάτρα με θέμα: «1922-2022, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Δήμητρα (Μίτσι) Μαρσέλλου-Τσιμπούκου


Κάλεσμα στην Μαραθώνια πορεία στις 22/5/2022 και στη μεγάλη συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος-εκπαιδευτικός Δημήτρης Παππάς


Έφυγε από τη ζωή η χαράκτρια Αριστέα Κριτσωτάκη


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Γιάννης Δημητράκης


Έφυγε από τη ζωή ο αγιογράφος Βασίλης Χαρόπουλος


Κινητοποιήσεις του ΕΕΤΕ και δρώμενα για την Καλλιτεχνική Παιδεία


Εκλογές για την ανάδειξη νέων Εφορειών & Επιτροπών Κατάταξης και Κρίσης


Kινητοποίηση για την καλλιτεχνική παιδεία με καλλιτεχνικά δρώμενα


Κινητοποίηση για την καλλιτεχνική παιδεία με καλλιτεχνικά δρώμενα


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Απόστολος Κυρίτσης


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί στην κινητοποίηση των φορέων της Λάρισας ενάντια στον πόλεμο.


Καλλιτεχνικά μαθήματα στο Λύκειο: Τα στοιχεία αποκαλύπτουν την αλήθεια-Κάλεσμα του ΕΕΤΕ σε κλιμάκωση των αγώνων


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Χρόνης Μπότσογλου


Η Τέχνη εκπολιτίζει το άνθρωπο δεν έχει σύνορα ούτε εθνικότητα


Η καταστροφή του περιβάλλοντος, φυσικού και πολιτιστικού στον ποταμό Ερασίνο


Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Αλέξανδρος Ίσαρης


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Έντα Δημοπούλου


Κάλεσμα συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο της 26ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα


Ολοκληρώνεται η μεγάλη Έκθεση του ΕΕΤΕ «ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα» τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022


Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα, στις 12:00


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Μάρκος Βενιός


Συνεχίζεται στην ΑΣΚΤ η ιστορική έκθεση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, «ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα»


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Λίλη Παξιμαδά


Έφυγε από τη ζωή ο αγιογράφος Χρήστος Παλαιοξάρης


Σεμινάριο Τέχνης–Εκπαίδευση τύπου «FAST FOOD» με θέμα: “Εικαστική δραστηριότητα στην παιδική ηλικία”


Παρατείνεται η διάρκεια της Μεγάλης Έκθεσης Χαρακτικής του ΕΕΤΕ


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Χρήστος Σαρακατσιάνος


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός


Πρόγραμμα Ημερίδας 1821


Ολοκληρώνεται η έκθεση του ΕΕΤΕ για το 1821 "Προς Επισκευήν Ολομελείας"


Κάλεσμα σε πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στις 10/01/22, στις 12.00, στα Προπύλαια


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος - αγιογράφος Ανδρέας Αβδελόπουλος


Έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή ο εικαστικός - εκπαιδευτικός Μανώλης Τσαγκαράκης


Συνεχίζεται η Έκθεση του ΕΕΤΕ 1821-2021 (200+) περί ελευθερίας


Λέμε ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης - Λέμε όχι στην ποινικοποίηση της σκέψης


113_ΔΤ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7_ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 1821


Την Παρασκευή ανοίγει η έκθεση του ΕΕΤΕ για το 1821 - Πρόσκληση


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος και εκπαιδευτικός Σέντη Χανιαδάκη


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Γιώργος Νικολαΐδης


«ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα»


ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας ή Μαλακώφ και φουστανέλα"


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Αναστασία Μπρισκόλα


Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Γιώργος Ασημακόπουλος


Ραδιοτηλεοπτικό σποτ για την Έκθεση του ΕΕΤΕ «1821, 200+ » Προς Επισκευήν Ολομελείας»,


Για την αγορά έργων για ενίσχυση των καλλιτεχνών από το ΕΜΣΤ


Έκθεση του ΕΕΤΕ 1821-2021 (200+) Περί ελευθερίας


Έκθεση "ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ - Από την Προϊστορία στην Ελλάδα του Σήμερα"


Έκθεση 1821_200+_17 Δεκεμβρίου 2021 έως 16 Ιανουαρίου 2022 Ταυτόχρονα σε δύο χώρους: Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων Ηρακλειδών 66, στο Θησείο και Στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» Πλατεία Καρύτση 8


Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Cosco _ Κάλεσμα στα συλλαλητήρια


Για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Εύα Διβάρη


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Κυριάκος Κατζουράκης


Με αφορμή την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα μέλους της Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλη


Για την μεθόδευση διάλυσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Ελεονώρα Αρχελάου


Παράσταση Θεάτρου Σκιών για το 1821 «Ο Καπετάν Στράτος – Η αναγνώριση των δύο αδελφών» στο πλαίσιο της έκθεσης του ΕΕΤΕ στην Πάτρα


Στις 17 Οκτωβρίου τελειώνει η Έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ


Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Δημήτρης Τζάνης


Παράσταση Θεάτρου Σκιών για το 1821 στο πλαίσιο της έκθεσης του ΕΕΤΕ στην Πάτρα στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου 12)


Ημερίδα για το 1821 από το Δήμο Πάτρας με θέμα "Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό» στο πλαίσιο της Έκθεσης του ΕΕΤΕ


Αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ - 15 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου 2021, 9.00-17.00 καθημερινά 13.00-17.00 κάθε Τρίτη


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Τσολαρίδης Λάζαρος


Άνοιξε η Έκθεση του ΕΕΤΕ 1821-2021 200+ στην Πάτρα


Έφυγε απο τη ζωή ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς


Πρόσκληση-Δελτίο Τύπου 3 για την Έκθεση του ΕΕΤΕ για το 1821


Πρόσκληση_Δελτίο τύπου 4 στην Έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΜΧ


Πρόσκληση στην Έκθεση "1821_200+" στην Πάτρα


Αλλαγή ημερομηνίας έναρξης της Έκθεσης Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 16 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 17:00-20:00


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Γιώργος Μήλιος


Πρόσκληση σε Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση


Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Έκθεση του ΕΕΤΕ για το 1821 στην Πάτρα


Καταγγελία για την έκδοση απόφασης από το ΣτΕ για τα καλλιτεχνικά μαθήματα


Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος Καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ., Θανάσης Εξαρχόπουλος.


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Σύλβια Σαρροπούλου


Οι νέες Επιτροπές Κρίσεων του ΕΕΤΕ


Το Υπουργείο Παιδείας και ο ΑΣΕΠ υπόλογοι για σειρά αδικιών στους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών


Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας ενάντια στο νέο σχέδιο αποσταθεροποίησης που επιχειρείται


Αριστούχοι μαθητές μένουν εκτός ΑΕΙ λόγω κατάργησης του μαθήματος του σχεδίου από το Λύκειο


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Γιάννης Μιχαηλίδης


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Τρύφων ΚόρμπηςΣ


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Μανώλης Μαστροπαύλος - Παράσχος


Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Από την απαξίωση, στην χειραγώγηση και την εμπορευματοποίηση


Εκλογές για νέα επιτροπή κρίσεων στο ΕΕΤΕ


Για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία


Πρόσκληση σε προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη "Το αλάτι της θάλασσας"


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Ανθούλα Λαζαρίδου-Δουρούκου


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Λίλα Σκαρβέλη


Πρόσκληση σε προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη "Κάτω απ’ τις βόμβες"


Πρόσκληση σε προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί στην Πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στις 10 Ιουνίου 2021


Με αφορμή την πρόσφατη ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δήμου Δάφνης – Υμηττού σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων τέχνης σε κουτιά κατανεμητών τηλεφωνίας (ΚΑΦΑΟ)


Για την επίδειξη Μόδας του Οίκου Dior στην Ακρόπολη


Καλλιτεχνική διαμαρτυρία στη Λάρισα έξω από την περιφέρει Θεσσαλίας την 1 Ιουνίου


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Γιώργος Δρίζος


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Ευαγγελία Ιωάννου-Σιώμου


Διαδικτυακή Ενημερωτική Συζήτηση του ΕΕΤΕ για την Παλαιστίνη και τις διεργασίες στη Μεσόγειο τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, στις 20.30


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συμμετοχή στην Ημέρα Πανελλαδικής δράσης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς


Ψήφισμα του ΔΣ του ΕΕΤΕ για την Παλαιστίνη


Συγκεντρώσεις του ΕΕΤΕ για το δικαίωμα κάθε παιδιού στην Αισθητική Αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία


Κάλεσμα στην κινητοποίηση, Πέμπτη 13/05/2021, στις 07:00 μ.μ. στα Προπύλαιο για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατέθηκε


Έφυγε από τη ζωή ο ο ζωγράφος Περικλής Δουραμάνης


Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός Τζίνος Δημητράτος


Διαδικτυακή διάλεξη του καθηγητή στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γιώργου Μαργαρίτη, ιστορικού με θέμα «1821: Η Επανάσταση και ο Αγώνας των πολλών»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΕΕΤΕ έξω από το ΣΤΕ την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 από τις 10.00 πμ, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής για την έξωση της τέχνης από το Λύκειο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΕΕΤΕ έξω από το ΣΤΕ την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 από τις 10.00 πμ, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής για την έξωση της τέχνης από το Λύκειο


Κινητοποίηση για την αισθητική αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία


Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 7 Μαΐου στις 11 πμ


Νέα κινητοποίηση με αυτοκίνητα και δίτροχα για την αισθητική αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ,τo Σάββατο 8 Μαΐου 2021, στις 13.00


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Τζένη Δρόσου


Το ΕΕΤΕ απευθύνει στα μέλη του κάλεσμα συμμετοχής στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την 6η του Μάη στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα


Αλλαγή ημερομηνίας- Νέα κινητοποίηση για την Παιδεία 08-05-2021


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός-εκπαιδευτικός Παναγιώτα Σαραντοπούλου


Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο εικαστικός Θεόδωρος Κεμίδης


Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του ΕΕΤΕ με αυτοκινητοπομπή, για την καλλιτεχνική παιδεία


Κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με αυτοκινητοπομπή την Κυριακή 18 Απρίλη στις 12.00-Σημεία συνάντησης


Κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με αυτοκινητοπομπή για την Εικαστική Παιδεία


Εικαστικές παρεμβάσεις Δήμου Σερρών


Έφυγε από τη ζωή ο Κορνήλιος Γραμμένος


ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αναβάλλεται η κινητοποίηση για τα μαθήματα τέχνης στο Λύκειο που ήταν προγραμματισμένη την 1η Απριλίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας


Κινητοποίηση για την Καλλιτεχνική Παιδεία Πέμπτη 01 Απριλίου 2021 στις 10:00 πμ, Πανεπιστημίου 47-49 & Πεσματζόγλου στο ΣτΕ


Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας


Για την τοιχογραφία στο Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού


Για τα γεγονότα αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη


Για τις παρενοχλήσεις και τα φαινόμενα βίας που αναδεικνύονται


Aνακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για το πρόγραμμα «ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»


Εξελίξεις για το 1% (για την τέχνη στο Δημόσιο χώρο)


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Αγγελική Χρυσοβιτσάνου


Δελτίο τύπου για την υπόθεση Κουφοντίνα


#artattack ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 13 + 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Αντώνης Χιώτης


Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για την αξιολόγηση στην Παιδεία


Έφυγε από τη ζωή ο εικαστικός και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Ζήκος Δέδος


Δελτίο τύπου για τον νέο "τρομονόμο" στις τέχνες και τα οπτικοακουστικά


Έφυγε από τη ζωή η Λίζα Μπόταση-Δελιβάνη


Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση Πέμπτη 11 Φλεβάρη στις 12.00 στα Προπύλαια


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος και εκπαιδευτικός Μαργαρίτα Πορτελάνου-Γιωτάκη


Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


Για την ενισχυτική διδασκαλία στα εικαστικά


Δελτίο τύπου για την Πολιτιστική Κληρονομιά


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Αλεκ Λούις Λίντους


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Διοσύσης Γερολυμάτος


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Έπη Πρωτονοτάριου


Έφυγε από τη ζωή ο Σέρβος εικαστικός Velizar Krstic


Διαδικτυακή συνάντηση των εκπροσώπων της ΑΣΓΜΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με την Επιτροπή Παιδείας και τον Αντιπρόεδρο του ΕΕΤΕ


Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς σχετικά με την απομάκρυνση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο


Ανακοίνωση του ΕΕΤΕ για την Columbia


Δελτίο τύπου για την τηλεκπαίδευση


Έφυγε από τη ζωή η γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου


Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία 26 Νοεμβρίου 2020


Έφυγε από τη ζωή ο αγιογράφοςΛάζαρος Ζήκος


Παράσταση αντιπροσωπείας του ΔΣ του ΕΕΤΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020 στις 13:00


Δελτίο τύπου/Ανακοίνωση του ΕΕΤΕ με αφορμή τις παρεμβάσεις στην Ακρόπολη


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θα κάνει παράσταση στο Υπουργείο Πολιτισμού τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, στις 13.00


Παράταση της έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ έως την Κυριακή 1η Νοέμβριου


Εκδήλωση του ΑΜΦΙΘ στην έκθεση Αστικό Τοπίο


Για τον "Μεγάλο Περίπατο" του Δήμου Αθηναίων


Αφόρητη η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Αθηναίων για τους καλλιτέχνες


Για τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΒΟΤΡΥΣ


Συνεχίζεται η Έκθεση Γλυπτικής


Συμπαράσταση στον ζωγράφο Γιώργο Γαβριήλ.


Διοργάνωση διαδικτυακής Έκθεσης, με θέμα I can't breathe.


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης και πρώην Πρόεδρος του ΕΕΤΕ Μιχάλης Παπαδάκης


Συνάντηση του ΕΕΤΕ με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λ.Μενδώνη την 1 Οκτώβρη 2020


Παράταση της Έκθεσης "Αστικό Τοπίο"


Έφυγε από τη ζωή η εικαστικός Όλγα Χανδέλη


Συμπαράσταση του ΔΣ του ΕΕΤΕ στους μαθητές που κινητοποιούνται


Κάλεσμα του ΕΕΤΕ στη συγκέντρωση για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο Εφετείο


Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας


Ορίστηκε συνάντηση του ΔΣ του ΕΕΤΕ με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού


Οι εικαστικοί καλλιτέχνες με ανοιχτή επιστολή τους στην Υπουργό Πολιτισμού απαιτούν μέτρα στήριξης της Τέχνης και των δημιουργών


Συμπαράσταση στους πληγέντες από τον Ιανό


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ στέλνει ανοιχτή επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και καλεί σε συγκέντρωση και συνέντευξη τύπου στις 28/09/20 στις 12:00


Έκθεση Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 23/09/20-25/10-20


Συζήτηση με θέμα "Αστικό τοπίο-η Τέχνη στο Δημόσιο χώρο'' Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020. 18.00-21.00


Μουσική Βραδιά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 19.30 στα πλαίσια της έκθεσης Αστικό Τοπίο


Πρόσκληση σε Μουσική Βραδιά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 19.30 στο χώρο της έκθεσης Αστικό Τοπίο


Πρόσκληση σε Μουσική Βραδιά Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 19.30 στα πλαίσια της έκθεσης «Αστικό Τοπίο


Εικαστικό δρώμενο του ΕΕΤΕ σταμεγάλο Πανκαλλιτεχνικό ΣυλλαλητήριοΠροπύλαια


Άνοιξε η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, με θέμα: «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης»


Πρόσκληση στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης».


Πρόσκληση στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης».


Κινητοποίηση εικαστικών καλλιτεχνών έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στις 11.00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) για την προσφυγή του ΕΕΤΕ στο ΣτΕ


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος αγιογράφος Γιάννης Βασιλόπουλος


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Βαγγέλης Κουζούνης


Εφυγε από τη ζωή ο αγιογράφος Ιωάννης Πλωμαρίτης.


Για τη μετατροπή του μνημείου της Αγίας Σοφία σε τζαμί


Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Γιώργος Μαντόπουλος


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Γιώργος Φαρσακίδης


Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Το τετράγωνο» την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 , στις 21:00


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Γιώργος Βλασσόπουλος


Για τις προκηρύξεις του ΥΠΠΟΑ. Δύο προκηρύξεις με πολλά κενά και ερωτηματικά


Μουσική εκδήλωση για την Παιδεία


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και δάσκαλος τέχνης Τάσος Ρήγας


Εικαστική δράση για την Καλλιτεχνική Παιδεία


Εκδιώκονται τα Εικαστικά μαθήματα από το Λύκειο!


Έφυγε από τη ζωή η γλύπτρια Εριέττα Φλώρου


Έφυγε από την ζωή ο εικαστικός Κωνσταντίνος Ξενάκη


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Πέτρος Μελετέας


Κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρα 12:00 στα Προυπύλαια


Ψηφιακές εκτυπώσεις εικαστικών έργων θα εκτεθούν και θα δωρίζονται στους περαστικούς από τους εικαστικούς καλλιτέχνες Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, στο Σύνταγμα στις 7.00 μμ


Για την κοινή συνέντευξη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη & του κ. Δ. Δασκαλόπουλου


Το σχολείο είναι ζωντανός οργανισμός και όχι εικονική πραγματικότητα. Λέμε βροντερό Όχι στις κάμερες παρακολούθησης στις τάξεις και στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.


Δεκαέξι σημαντικές εκθέσεις από το ΕΕΤΕ


Παράσταση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αντιπροσωπείας του ΔΣ του Ε.Ε.Τ.Ε.


Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπίας του ΕΕΤΕ


Επισκεφθείτε τη διαδικτυακή Έκθεση του Επιμελητηρίου


Εξαγγελίες "στήριξης του πολιτισμού" από το Υπουργείο Πολιτισμού... Μικρό για τις περιστάσεις το καλάθι του ΥΠΠΟΑ... Άμεσα μέτρα προτείνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


Παράταση της θητείας του ΔΣ του ΕΕΤΕ, ΕΚΚ και Εφορειών


Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία


Παραδίδεται σε ιδιώτες η διαχείρηση αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων


Για το προσφυγικό


Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για τις εξελιξεις και τον κορονοϊο


Αναβολή των εκλογών του ΕΕΤΕ της 22ης Μαρτίου 2020


Η τοποθέτηση του ΕΕΤΕ στην παρουσίαση της έρευνας "Συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εικαστικών καλλιτεχνών"


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Δημοσθένης Κοκκινίδης


Για τη συνάντηση εικαστικών - εκπαιδευτικών στο ΕΕΤΕ


Εφυγε από την ζωή η ζωγράφος-κεραμίστρια-εκπαιδευτικός Μαίρη Χατζηνικολή-Σαραφιανού


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καταγγέλλει τη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις


Παρουσίαση των ρητινών χύτευσης και επικάλυψης


«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» : the New Fun Park!


Ανακοίνωση του ΕΕΤΕ σχετικά με τις εξελίξεις στο ΕΜΣΤ


Σχετικά με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μεικτά βαρέα ένσημα των εικαστικών καλλιτεχνών που εργάζονται στο ΤΑΠ


Για τον κρατικό προυπολογισμό 2020- Κάλεσμα


Για τις συναντήσεις του ΕΕΤΕ με την πολιτική ηγεσία


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Σταύρος Κολοζώφ


Έφυγε από τη ζωή η Άνθη Τομαρά


Πρόσκληση για την performance με τίτλο ¨Καθρέφτες¨


'Εφυγε από την ζωή ο αγιογράφος Χρήστος Καραπάλης


Πρόσκληση στο Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών


Ψήφισμα για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία


Διάλεξη του γλύπτη Μάρκου Γεωργιλάκη με θέμα : «η Μάσκα στη ζωή και στην Τέχνη»


Για την Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ


Για την ελεύθερη είσοδο των εικαστικών καλλιτεχνών του εξωτερικού σε μουσεία


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ και η Εφορία Διακοσμητικής διοργανώνουν και σας καλούν στο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα εικαστικά και παραστατικές τέχνες


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Αλεξάνδρα Νάκου


Εγκαινιάσθηκε η έκθεση Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου - Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος


Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ


Για την ΕλληνοΑμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας"


Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών, Α΄ μέρος: Σκηνογραφία- Ενδυματολογία- Μάσκες Θεάτρου - Κόσμημα


Εγκαίνια έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019


Πρόσκληση στην Έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Πρόσκληση στην Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος


Έκθεση Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο


Για την παρουσία σύγχρονων εικαστικών έργων στα πωλητήρια του ΤΑΠ, με πηγή έμπνευσης την πολιτιστική μας κληρονομιά


Προβολή της ταινίας «Το Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9.00 μμ


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος-ερευνητής Σπύρος Λάμπρου


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Παναγιώτης (TAKIS) Βασιλάκης


Λέμε όχι στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της σχολής Μαρμαροτεχνίας της Τήνου


Απαξίωση των εικαστικών ακόμα μια φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος)


Αποχαιρετούμε τον καλλιτέχνη, δάσκαλο και στοχαστή Βαγγέλη Δημητρέα


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και καθηγητής Βαγγέλης Δημητρέας


Για το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΕΕΤΕ με την Υπουργό Πολιτισμού κ Μυρσίνη Ζορμπά


Αποτελέσματα Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού για το σήμα του Μουσείου Ελληνικής Χαρακτικής του ΕΕΤΕ


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Θεόδωρος Βασιλόπουλος


Για τα καλλιτεχνικά έργα στα ΚΑΦΑΟ του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και τον Δήμο Αθηναίων


Έφυγε από τη ζωή η Ναταλία Μελά


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Κυριακός Αλέκος


Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γ. Σταθόπουλο


Πρόσκληση στις εκλογές του ΕΕΤΕ την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 8:00 πμ-8:00 μμ


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Σταύρος Μπαλτογιάννης


Πρόσκληση σε σύσκεψη-συζήτηση για τα Δημόσια Καλλιτεχνικά έργα


Επιχειρηματικό το πλαίσιο που προασπίζεται η Κυβέρνηση για τα δημόσια καλλιτεχνικά έργα


Για τις εξελίξεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης και εκπαιδευτικός Λευτέρης Χιλέτης


Πρόσκληση σε διάλεξη με θέμα "Οι τεχνικές μέθοδοι της βυζαντινής και μεταβυζαντινής αγιογραφίας"


Για τη σκοπιμότητα τοποθέτησης προτομής Κωνσταντίνου Κατσίφα


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος Νίκη Γουλανδρή


Ποιοί δεν έχουν συμφέρον να εφαρμοστεί η συμφωνία ΤΑΠ - ΕΕΤΕ;


Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Ζυγομαλάς


Έφυγαν από τη ζωή οι Φίλιππος Χούντας και Μιχάλης Ιερωνυμίδης


Διαμαρτυρία για τα POS που επιβάλλονται στους καλλιτέχνες


Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών στο ΚΘΒΕ


'Ολοι στην πανεκπαιδευτική απεργία στις 17/01/2019


Κάλεσμα στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα στις 03:00 μμ στο Σύνταγμα


Ολοκληρώνεται η έκθεση «Μεσόγειος… Η Μεσόγειος Θάλασσα μέσα από την ποίηση των λαών της», το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018


Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΤΕ 10/12/2018


Πρόσκληση στην ημερίδα "Υλικά Καλλιτεχνικών Έργων" στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης


Ομιλία για την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο


Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Μεσόγειος


Ημερίδα για τα υλικά καλλιτεχνικών έργων στη Θεσσαλονίκη


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καταγγέλλει τα σχέδια της Κυβέρνησης για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Θωμάς Χαλβατζής


Συμμετοχές στην έκθεση Μεσόγειος


Κάλεσμα στην απεργία στις 28 Νοέμβρη 2018


Συνάντηση των εικαστικών καλλιτεχνών - Μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη


Συνάντηση των εικαστικών καλλιτεχνών - Μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στην Λάρισα


Συνάντηση των εικαστικών καλλιτεχνών - Μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στην Πάτρα


Ανακοίνωση σχετικά με κλοπή στο εργαστήριο του γλύπτη Βασίλη Δωρόπουλου


Πρόσκληση στην έκθεση Μεσόγειος


Έκκληση για την Αλκυονίδα


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Γρηγόρης Ριζόπουλος


Συνάντηση των εικαστικών καλλιτεχνών - Μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στα Γιάννενα


Με πολλούς επισκέπτες συνεχίζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η Έκθεση Μικρογλυπτικής


Εγκαίνια Έκθεσης Μικρογλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


Ψήφισμα για την παραχώρηση μνημείων στην ΕΤΑΔ ΑΕ


Πρόσκληση σε Έκθεση Μικρογλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


Κινητοποίηση για την Παιδεία 05/10/2018


...Τα γλυπτά έξω, το αυτοκίνητο μέσα !


Κινητοποίηση για την Παιδεία 28/09/2018


Για το σχέδιο Νόμου για το MOMus


Για τη διαδικασία τοποθετήσεων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Κώστας Κουνάδης.


Προβολή ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη, ¨Η Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων¨στο ΕΕΤΕ


Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Αγρανιώτης


Δελτίο Τύπου σχετικά με την απάντηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ ¨Δημήτρια 2018¨στη Θεσσαλονίκη


Έφυγε από τη ζωή η Πόπη Λέρτα


Έφυγε από τη ζωή η Γιούλια Γαζετοπούλου


Έφυγε από τη ζωή η Ρόζα Ηλιού


Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Αγρανιώτης


Προβολή της ταινίας του Αλέξη Δαμιανού "Μέχρι το πλοίο"


Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη στην αυλή του ΕΕΤΕ


Κινητοποίηση για την Παιδεία 27/06/2018


Προβολή ταινίας για την Παιδεία στην αυλή του ΕΕΤΕ


Προβολή ταινίας του Δημήτρη Σπύρου ¨Ο Ψύλλος¨ τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση χαρακτικών «ex-libris»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-Ιδιότητες, τοξικότητα, πρόληψη, αντοχή


Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα : Υλικά Καλλιτεχνικών Έργων : αντοχή, ιδιότητες, τοξικότητα, πρόληψη


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργης Σιγάλας


Διάλεξη για τα ex-libris Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, 18:00-20:00, στο χώρο της έκθεσης


Πρόσκληση σε διάλεξη με θέμα «Νίκαια – Ρέντης» Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 , ώρα 19.30 στο ΕΕΤΕ Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια


Πρόσκληση σε Έκθεση χαρακτικών Ex-libris, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε.


Για την επίθεση στη Συρία. Ψήφισμα του ΔΣ του ΕΕΤΕ


Έκθεση χαρακτικών Ex-libris - Εγκαίνια : Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, ώρα 19:30


Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Παυλίδης


Για την καταστροφή του γλυπτού PHYLAX στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Αντώνης Απέργης


Έφυγε από τη ζωή ο ο εικαστικός και εκπαιδευτικός Δημήτρης Μπέσσας


Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας 08 έως 21 Δεκεμβρίου 2017


Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ


Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Νοεμβρίου για την Οκτωβριανή Επανάσταση


Συνεχίζεται η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από την Σαγκάη ως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου


Σχετικά με την καταγγελία της ART IN PROGRESS


Πρόσκληση για την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από την Σαγκάη


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Νικόλαος Κουκάκης


Συνεχίζεται η Έκθεση Μικρογλυπτικής από το ΕΕΤΕ, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου


Πρόγραμμα ημερίδας με θέμα : «ΜΟΥΣΕΙΑ - ΤΕΧΝΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ»


Έκθεση Μικρογλυπτικής από το ΕΕΤΕ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου


Πρόγραμμα ημερίδας με θέμα : «ΜΟΥΣΕΙΑ - ΤΕΧΝΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ»


Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ στην αυλή της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου στο Θησείο


Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ στην αυλή της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου στο Θησείο


Πρόσκληση σε παράσταση Καραγκιόζη στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου αρ.42


Προβολή ταινίας στην αυλή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος


Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ στην αυλή της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.) στο Θησείο


Έφυγε από τη ζωή η Άσπα Στασινοπούλου


Προβολή ταινιών στην αυλή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια


Προβολή ταινίας στην αυλή του ΕΕΤΕ


Έφυγε η εικαστικός Άννα Αραβαντινού


Προβολή ταινιών στην αυλή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια


Κινητοποίηση από το ΕΕΤΕ για το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Άκης Πειρουνίδης


Έφυγε από τη ζωή η ζωγράφος - αγιογράφος Λένα Κακούρη - Βράτιτς


Έφυγαν απ' τη ζωή η Σοφία Αλεξίου και ο Δημήτρης Ντοκατζής


Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης - ζωγράφος Βασίλης Κατσιβελάκης


Προβολή της Ταινίας "Καραβάν Σαράι"


Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Θανάσης Ακριβόπουλος


Δελτίο τύπου για την Κινητοποίηση 4/4/2017


Δελτίο Τύπου ΚΙνητοποίηση 4/4/2017


Δελτίο Τύπου - Συμφωνία ΤΑΠ με ΕΕΤΕ


Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου για συμφωνία με ΤΑΠ


Αντίσταση 1950 - 1974 - Δελτίο Τύπου


Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό


Αποχαιρετισμός


Έφυγε από τη ζωή ο χαράκτης Λαπούρτας Στυλιανός


Έφυγε από τη ζωή ο Ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς


Προβολές στην Έκθεση Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974


Ψήφισμα για τις Αγροτικές Κινητοποιήσεις


Για τη Δίωξη του κ.Πελετίδη


Για τη συλλογή του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων


Έφυγε από τη ζωή ο Παλαιολόγος Θεολόγου


Αντίσταση 1950 - 1974 - Δελτίο Τύπου


Διάλεξη για την Ιαπωνική Χαρακτική


Έκθεση Τέχνη και Αντίσταση 1950 - 1974


Αντίσταση 1950 - 1974 - Δελτίο Τύπου 2


Διάλεξη Διονύση Βαλάση


Τέχνη και Αντίσταση 1950 - 1974


Δελτίο Τύπου 2 Εκδήλωση Ντοκουμέντα ΔΣΕ


Για την επίσκεψη Ομπάμα


Για το γλυπτό μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο


Απασχόληση Συνταξιούχων


Αποκαλυπτήρια Ντροπής στη Θεσσαλονίκη


Δελτίο Τύπου - Έκθεση Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής


Για την Κινητοποίηση για ΝΑΤΟ 7/7/2016


Κινητοποίηση 1/7/2016 για την Παιδεία


Για την Κινητοποίηση 23/6/2016 για την Παιδεία


Δελτία Τύπου για την είσοδο στα Μουσεία


Δελτίο Τύπου για την Έκθεση Αφίσας


Έκθεση Αφίσας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Νέο Δ.Σ. ΕΕΤΕ


Δελτίο Τύπου για το θάνατο της ζωγράφου Αμαλίας Μαργαρίτωφ-Ζαχαριάδου


Παράταση εκλογών στο Ε.Ε.Τ.Ε.


Προβολή στο Ε.Ε.Τ.Ε.


Διορθωμένο Πρόγραμμα διημερίδας "Τέχνη και Εκπαίδευση"


Δελτίο Τύπου για το Φεστιβάλ Αθηνών


Προβολές στο Ε.Ε.Τ.Ε.


Ημερίδα στην Πάτρα - "Η Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο"


Τα εγκαίνια της έκθεση Εικαστικών Τεχνών του Ε.Ε.Τ.Ε.


Έκθεση στην Πάτρα


Δελτίο Τύπου για το θάνατο του γλύπτη Νικηφόρου Βοσκάκη


Δελτίο Τύπου για το θάνατο του ζωγράφου - αγιογράφου Στυλιανού Σπύρου


Κάλεσμα στην Κινητοποίηση της 4/2/2016 για το ασφαλιστικό.


Δελτίο Τύπου για το θάνατο του γλύπτη Γιώργου Λάππα


Διάλεξη Μ.Πρέκα για τον Κώστα Μαλάμο


Δελτίο Τύπου για το θάνατο του ζωγράφου Γιώργου Γούλα


Κινητοποίηση / Εικαστικό Δρώμενο την Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015 ώρα 12.00 π.μ.


Το ΕΕΤΕ διοργανώνει Έκθεση / Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης στη Σαγκάη (Κίνα)


Για το «Τυφλό» χτύπημα στο Παρίσι


Κινητοποίηση της 22ης Οκτώβρη


Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας


Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10