Προβολή Είδησης

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση Πέμπτη 11 Φλεβάρη στις 12.00 στα Προπύλαια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΕΤΕ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                          

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 / 2 / 2021 , στις 12.00, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 

στην ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ συγκέντρωση  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  / ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»/προσυπογράφουμε το κοινό ψήφισμα
 

΄Ενα χρόνο σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει, όταν τόσους μήνες με ευθύνη της, αφήνει ακόμα αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό με κόστος την λαϊκή υγεία και τη ζωή του λαού, όταν ένα μέρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων καταστρέφεται ολοκληρωτικά, όταν οι καλλιτέχνες παλεύουν με την εξαθλίωση και βρίσκονται σε  διαρκή  αγωνία επιβίωσης.
 

Ο κόσμος της Τέχνης θα πρέπει να μετρήσει τί έκανε και κύρια τί δεν έκανε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των ανθρώπων  του Πολιτισμού.
 

Η Κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία, το φόβο και τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για να περάσει σαρωτικά, πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, βαθιά αντιλαϊκά μέτρα. Από την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο, και την καταδίκη σε τριετή ανεργία όσων καλλιτεχνών εκπαιδευτικών δεν έφτασε (για πολλούς τενχικούς λόγους και  με ευθύνη της Κυβέρνησης) το παράβολο στο Υπουργείο Παιδείας, τους νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και την υποβάθμιση της παρεχόμενης Παιδείας, στους αντιλαϊκούς νόμους για το ασφαλιστικό σύστημα  και τις ελαστικές- εργασιακές σχέσεις, στη θέσπιση της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και των λαϊκών κινητοποιήσεων, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην καταστροφή αρχαιοτήτων, στη δημιουργία θεσμών ενίσχυσης της παρέμβασης του επιχειρηματικού κεφαλαίου στην τέχνη  σε βάρος των δημιουργών (ΕKOME , ΑΚΡΟΠΟΛ) κ.α.
 

Στο διάστημα αυτό, κανένα ζήτημα των καλλιτεχνών δεν περπάτησε  και αυτή ακόμα η αγορά  245 εικαστικών έργων από το ΕΕΤΕ, την οποία χρηματοδότησε η κυβέρνηση συνολικά με 300.000,00 ευρώ,  αφορά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των εικαστικών καλλιτεχνών που είναι πάνω από 6500. Θέματα κοινωνικής ασφάλισης, κατοχύρωσης εργασιακών δικαιωμάτων,  καλλιτεχνικών διαγωνισμών για τα δημόσια καλλιτεχνικά έργα και την τέχνη στο δημόσιο χώρο,  παρά τις προτάσεις μας, δεν προχώρησαν.
 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας καλεί να συμμετέχετε στην κινητοποίηση των καλλιτεχνικών φορέων με αιτήματα:
 

  • Την ουσιαστική οικονομική στήριξη -μέσα από το μητρώο του ΕΕΤΕ- των εικαστικών  καλλιτεχνών που σήμερα δίνουν αγώνα επιβίωσης, για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση , είτε έχουν ανάλογο  ΚΑΔ στην Εφορία, είτε βιοπορίζονται με «τίτλους κτήσης». Να οριστεί άμεσα ως περίοδος ισχύος των μέτρων στήριξης όλη η περίοδος της καραντίνας και μέχρι να αρθούν οι επιπτώσεις στον κλάδο μας. Πίστωση στους λογαριασμούς των καλλιτεχνών στην αρχή κάθε μήνα.

 
 

  • Να ανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι εργασίας των καλλιτεχνών (μουσικές σκηνές, θέατρα, εκθεσιακοί χώροι, Μουσεία,  Καλλιτεχνικές Σχολές, καλλιτεχνικά εργαστήρια στους Δήμους, μαθήματα στα εργαστήρια κλπ) με μέτρα προστασίας της υγείας και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
  • Διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες, ΔΕΚΟ για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων και για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν. Να καταργηθούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος των εργαζόμενων (πλειστηριασμοί, εξώσεις, κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων). Να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους σε κάθε εργαζόμενο και στην οικογένειά του τα βασικά αγαθά: εισόδημα, φαγητό, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο-ίντερνετ, νερό.
  • Να διασφαλιστεί η απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων για τους δημιουργούε στο διαδίκτυο
  • Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή του νόμου διάθεσης του  1% της δαπάνης δημοσίων κτιρίων και του περιβάλλοντος αυτά χώρου για τη δημιουργία και τοποθέτηση σε αυτά έργων εικαστικών τεχνών / Δημόσιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς για την τέχνη στο δημόσιο χώρο.

 
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι
 

ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»
 

Το ΔΣ συνυπογράφει σε κοινό ψήφισμα των καλλιτεχνικών φορέων για τον νέο «τρομονόμο» που βρίσκει την πρώτη εφαρμογή του στα οπτικοακουστικά:
 

«Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή  - ψηφίζεται στις 11/02 - , νομοσχέδιο για  την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα. («ν/σ Λιβάνιου», γνωστό ως «Πέτσα»).
Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – που κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό - καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».

Η πραγματικότητα για την εφαρμογή του τρομονόμου και στην τέχνη δεν παίρνει παρερμηνείες.

 

Στην Ισπανία με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης. Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν»,  απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και «ωραιοποίηση της τρομοκρατίας»!!
 

Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους!!
 

 Ο «τρομονόμος» υιοθετήθηκε στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.

Την ίδια στιγμή ο τρομονόμος αναφέρει γενικόλογα «αδικήματα γενικής διακινδύνευσης», «κατά της κοινής ειρήνης». Αποδεικνύεται πως το γενικότερο κυβερνητικό έργο έντασης τους αυταρχισμού και της καταστολής τους αφορά όλους, το ίδιο το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, το καλλιτεχνικό έργο, τους ίδιους τους καλλιτέχνες!

 

Με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα», το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα «κατεβαίνει», αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.
 

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του ''νομοσχέδιου Λιβάνιου'', πρώην «Πέτσα»!»
 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 / 2 / 2021 , στις 12.00, στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στην συγκέντρωση που διοργανώνουν τα καλλιτεχνικά σωματεία
 

Για το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ
 

11 12-2017
Αθήνα

Πρόγραμμα ημερίδας «Εικαστική Παιδεία και η θέση των καλλιτεχνών στην εκπαίδευση»

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην ΑΣΚΤ- Πειραιώς 256 (αίθουσα Κινηματογράφου)

25 09-2017
Αθήνα

Έκθεση Μικρογλυπτικής από το ΕΕΤΕ, στην αυλή της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας καλεί στα εγκαίνια της ΄Εκθεσης Μικρογλυπτικής που διοργανώνει στην αυλή της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:00.

25 10-2017
Αθήνα

Πρόσκληση για εισηγητές ημερίδας υλικών

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σε συνεργασία με την Εφορεία ζωγραφικής διοργανώνει ημερίδα με θέμα: “Υλικά Τέχνης: φιλικά στο περιβάλλον-τοξικότητα-ιδιότητες”

24 08-2017
Αθήνα

Κατάλογος Μουσείων που αποδέχονται την κάρτα ΙΑΑ/ΑΙΑP διεθνώς

Ενημερωμένος κατάλογος μουσείων που αποδέχονται την κάρτα ΙΑΑ-AIAP διεθνώς

05 09-2017
Αθήνα

Παράταση προθεσμίας κατάθεσης εντύπων συμμετοχής για την Έκθεση Μικρογλυπτικής

Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης εντύπων συμμετοχής έως τις 11/09/17

18 09-2017
Αθήνα

Σχετικά με το 1% και τα Πνευματικά Δικαιώματα και τη συζήτηση στη Βουλή

Έπεσαν ακόμα μια φορά οι μάσκες. Ενημέρωση προς τα Μέλη του ΕΕΤΕ".

10 01-2018
Αθήνα

Παράταση προθεσμίας υποβολής εντύπων συμμετοχής για την έκθεση ΕΧ_LIBRIS έως την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Προκήρυξη για την έκθεση ΕΧ-LIBRIS που διοργανώνει το ΕΕΤΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων 25 Απριλίου έως 29 Μαΐου 2018

30 11-2017
Αθήνα

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Νοεμβρίου για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Νοεμβρίου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

23 03-2018
Αθήνα

Υπενθύμιση:Προκήρυξη διαγωνισμού για τη φιλοτέχνηση σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Tο διαγωνισμό διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (EETE)

03 04-2018
Αθήνα

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων

Για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ, το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, (5 Απριλίου 2018)

03 04-2018
Αθήνα

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων

Για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ, το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, (5 Απριλίου 2018)

13 04-2018
Αθήνα

Έκθεση χαρακτικών Ex-libris - Εγκαίνια Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, ώρα 19:30

Στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων από 25 Απριλίου έως 29 Μαΐου 2018

19 04-2018
Αθήνα

Πρόσκληση σε Έκθεση Ex-Libris μελών του ΕΕΤΕ- Εγκαίνια : Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, ώρα 19:30

Στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων από 25 Απριλίου έως 29 Μαΐου 2018

02 05-2018
Αθήνα

Αναγγελία πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης

Κυριακή 13 Μάη 2018- 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

29 05-2018
Αθήνα

Πρόσκληση σε Ημερίδα με θέμα : Υλικά Καλλιτεχνικών Έργων : αντοχή, ιδιότητες, τοξικότητα, πρόληψη

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σε συνεργασία με την Εφορεία Ζωγραφικής διοργανώνει Ημερίδα με θέμα : «Υλικά Καλλιτεχνικών Έργων : αντοχή, ιδιότητες, τοξικότητα, πρόληψη».

25 06-2018
Αθήνα

Προβολή ταινίας για την Παιδεία στην αυλή του ΕΕΤΕ

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ και η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων σας προσκαλούν την Πέμπτη 28 Ιούνη στις 9 το βράδυ, στην αυλή του ΕΕΤΕ

04 07-2018
Αθήνα

Πρόσκληση συμμετοχής σε Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ

Η Εφορεία Γλυπτικής διοργανώνει και φέτος Έκθεση Mικρογλυπτικής με ελεύθερο θέμα, στον αύλειο χώρο της ΠΕΚΑΜ

04 07-2018
Αθήνα

Πρόσκληση συμμετοχής σε Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ

Η Εφορεία Γλυπτικής διοργανώνει και φέτος έκθεση Mικρογλυπτικής με ελεύθερο θέμα, στον αύλειο χώρο της ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου), η οποία βρίσκεται επί της οδού Ασωμάτων 31 στο Θησείο.

03 07-2018
Αθήνα

Προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 8.45 μ.μ

27 09-2018
Αθήνα

Έκθεσης Μικρογλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ

03 10-2018
Αθήνα

Πρόσκληση σε Έκθεση Μικρογλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ

11 10-2018
Αθήνα

Εγκαίνια Έκθεσης Μικρογλυπτικής

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 7:00 μμ

22 10-2018
Αθήνα

Συνεχίζεται η Έκθεση Μικρογλυπτικής του ΕΕΤΕ

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

01 11-2018
Αθήνα

Πρόσκληση προς τα μέλη του ΕΕΤΕ στην προγραμματική Γενική Συνέλευση (β') του ΕΕΤΕ

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 5:30 μμ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού

22 11-2018
Αθήνα

Περιφερειακές συσκέψεις του ΕΕΤΕ

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

06 12-2018
Αθήνα

Εγκαινιάσθηκε η Έκθεση Μεσόγειος

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου εγκαινιάσθηκε η μεγάλη Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που οργανώνει το ΕΕΤΕ, με τη συμμετοχή 261 εικαστικών καλλιτεχνών

10 12-2018
Αθήνα

Πρόσκληση σε ομιλία για την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30 μ. μ. Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς)

24 12-2018
Αθήνα

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Μεσόγειος… Η Μεσόγειος Θάλασσα μέσα από την ποίηση των λαών της»

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

14 01-2019
Αθήνα

Κάλεσμα στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Σήμερα στις 3.00 μ.μ. στη συγκέντρωση για την Παιδεία, στο Σύνταγμα

16 01-2019
Αθήνα

'Ολοι στην πανεκπαιδευτική απεργία στις 17012019

Κάλεσμα του ΔΣ του ΕΕΤΕ στη νέα 24ώρη απεργία για την Παιδεία, την Πέμπτη 17/01

11 02-2019
Αθήνα

Ποιοί δεν έχουν συμφέρον να εφαρμοστεί η συμφωνία ΤΑΠ-ΕΕΤΕ;

Στα συρτάρια η συμφωνία ΤΑΠ-ΕΕΤΕ για την παραγωγή, την παρουσίαση, προβολή και διάθεση προς πώληση σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνικών έργων

25 02-2019
Αθήνα

Αποκριάτικη συνεστίαση του ΕΕΤΕ

Σας προσκαλούμε στην αποκριάτικη συνεστίαση του ΕΕΤΕ την Κυριακή 3 Μάρτη 2019, στις 7.30 μ.μ.

07 03-2019
Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή στην Ελευσίνα

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην Ελευσίνα, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

19 03-2019
Αθήνα

Πρόσκληση σε σύσκεψη εργασίας "Η θέση των Εικαστικών απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις στην εκπαίδευση"

Σας καλούμε στη σύσκεψη εργασίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Απρίλη 2019, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα

19 04-2019
Αθήνα

Ενεργοποιείται η Συμφωνία του ΕΕΤΕ με το ΤΑΠ

Αναλυτικά οι προκηρύξεις μετά το Πάσχα στην Ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ

19 04-2019
Αθήνα

Ενεργοποιείται η Συμφωνία του ΕΕΤΕ με το ΤΑΠ

Αναλυτικά οι προκηρύξεις μετά το Πάσχα στην Ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ

19 04-2019
Αθήνα

Ενεργοποιείται η Συμφωνία του ΕΕΤΕ με το ΤΑΠ

Αναλυτικά οι προκηρύξεις μετά το Πάσχα στην Ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ

09 07-2019
Aθήνα

Το ΤΑΠΑ δημοσίευσε το τεύχος για την υλοποίηση της Συμφωνίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

Δημοσίευση από το ΤΑΠA στις 8/7/2019 του τεύχους του Διαγωνισμού.

03 10-2019
Αθήνα

Παροχή διευκρινήσεων από το ΤΑΠ σχετικά με τον συνοπτικό διαγωνισμό

"Προμήθεια Εικαστικών Καλλιτεχνικών Έργων εμπνευσμένων από την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά"

15 10-2019
Αθήνα

Διάλεξη του γλύπτη Μάρκου Γεωργιλάκη με θέμα : «η Μάσκα στη ζωή και στην Τέχνη»

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, στις 17:30, στο εργαστήριο Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ

17 10-2019
Αθήνα

Πρόσκληση στο Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών

Με τους καραγκιοζοπαίκτες Άγγελο και Αλέξανδρο Αλιμπέρτη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17.00 έως 20.00

21 10-2019
Αθήνα

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών ΕΛΛΑΔΑ: «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης;

Αφίσα/Σκίτσο/Γελοιογραφία/Ζωγραφική/ Γλυπτική/Χαρακτική/Video art κ.ά.

28 11-2019
Αθήνα

Το ΕΕΤΕ καλεί τα νέα μέλη του, που γράφτηκαν στο ΕΕΤΕ από το 2017 και μετά, σε συνάντηση γνωριμίας

Δευτέρα 2 Δεκέμβρη 2019, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42 στα Εξάρχεια

28 11-2019
Αθήνα

Επιστολή προς το ΤΑΠ σχετικά με τα αποτελέσματα διαγωνισμού

Αποτελέσματα του διαγωνισμού «Προμήθεια εικαστικών καλλιτεχνικών έργων εμπνευσμένων από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά»

28 11-2019
Αθήνα

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη

Ολοκλήρωση του διαγωνισμού «Προμήθεια εικαστικών καλλιτεχνικών έργων εμπνευσμένων από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά»

18 12-2019
Αθήνα

Προκήρυξη κληροδοτήματος Μαρίνας Χαϊκάλη

Το ΕΕΤΕ προτίθεται να χορηγήσει οικονομικό βοήθημα σε άπορα-αναξιοπαθούντα μέλη του

04 02-2020
Αθήνα

Αποτελέσματα του διαγωνισμού «Προμήθεια εικαστικών καλλιτεχνικών έργων εμπνευσμένων από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά»

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΠΑ και του ΕΕΤΕ

13 02-2020
Αθήνα

Η τοποθέτηση του ΕΕΤΕ στην παρουσίαση της έρευνας για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εικαστικών καλλιτεχνών

H τοποθέτηση της Προέδρου του ΕΕΤΕ στο MΟMus –Μουσείο Άλεξ Μυλωνά την Τρίτη 11/02/2020

16 03-2020
Αθήνα

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

24 03-2020
Αθήνα

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

Οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ στα μέλη του ΕΕΤΕ που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

16 04-2020
Αθήνα

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην Ψηφιακή Έκθεση Αλληλεγγύης

Διοργάνωση ψηφιακής έκθεσης «Μένουμε δυνατοί –ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΥΓΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΖΩΗ»

28 05-2020
Αθήνα

Πρόταση του ΕΕΤΕ στο ΕΜΣΤ για έκθεση νέων

Πρόταση διοργάνωσης έκθεσης νέων καλλιτεχνών μελών του ΕΕΤΕ έως και 40 ετών, «Εικόνα – Χώρος – Δράση 3», στο ΕΜΣΤ

05 06-2020
Αθήνα

Πρόσκληση σε εκλογές και σε συζήτηση-ενημέρωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα των καλλιτεχνών-δημιουργών

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, το βράδυ των εκλογών, στις 7.30 μ.μ.

18 06-2020
Αθήνα

Αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωναϊού COVID-19, για τον μήνα Μάιο 2020

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 25η Ιουνίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport

26 06-2020
Αθήνα

Εικαστική δράση για την Καλλιτεχνική Παιδεία

Η δράση θα γίνει την Δευτέρα 29 Ιουνίου 5:00 μμ στην περιοχή Στόμι (κοντά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο) στον Σχινιά.

07 07-2020
Αθήνα

Μουσική εκδήλωση για την Παιδεία

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ», την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, 20:30, στην ταράτσα του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42 στα Εξάρχεια

15 07-2020
Αθήνα

Προβολή ταινίας στην αυλή του ΕΕΤΕ "Το τετράγωνο"

Τετάρτη 15 Ιουλίου Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια στις 20:30

27 07-2020
Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών

Για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΕΕΤΕ

28 07-2020
Αθήνα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ

Συγκροτήθηκε σε σώμα στις 27/07/2222 με θητεία 2020-2022

07 08-2020
Αθήνα

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης για θέατρο, χορό, εικαστικά, design και game development

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρατείνεται έως τις 17/8/2020 η εγγραφή φυσικών και νομικών προσώπων και έως τις 31/8/2020 η υποβολή προτάσεων για πέντε προσκλήσεις του ΥΠΠΟΑ

01 09-2020
Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης».

Στον χώρο της πρώην Αποθήκης Στρατού, Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α΄) λιμάνι Θεσσαλονίκης- 9/9/2020, 18.00-22.00

09 09-2020
Θεσσαλονίκη

Άνοιξε η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου-φύσης»

Στον χώρο της πρώην Αποθήκης Στρατού, Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α΄) λιμάνι Θεσσαλονίκης- 9/9/2020, 18.00-22.00

15 09-2020
Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση σε Μουσική Βραδιά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 19.30

Στα πλαίσια της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος. Μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου-φύσης - Είσοδος Ελεύθερη

17 09-2020
Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση σε Μουσική Βραδιά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 19.30

Στα πλαίσια της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος. Μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου-φύσης - Είσοδος Ελεύθερη

21 09-2020
Αθήνα

Συζήτηση με θέμα "Αστικό τοπίο-η Τέχνη στο Δημόσιο χώρο'' Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, 18.00-21.00

Στον χώρο της πρώην Αποθήκης Στρατού στον ΟΛΘ (Προβλήτα Α') Λιμάνι Θεσσαλονίκης

06 10-2020
Θεσσαλονίκη

Παράταση της έκθεσης "Αστικό τοπίο-η Τέχνη στο Δημόσιο χώρο''

Έως την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

06 10-2020
Θεσσαλονίκη

Παράταση της έκθεσης "Αστικό τοπίο-η Τέχνη στο Δημόσιο χώρο''

Έως την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

07 10-2020
Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης και πρώην Πρόεδρος του ΕΕΤΕ Μιχάλης Παπαδάκης

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του γλύπτη Μιχάλη Παπαδάκη που έφυγε από τη ζωή στις 4/10/2020

07 10-2020
Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης και πρώην Πρόεδρος του ΕΕΤΕ Μιχάλης Παπαδάκης

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του γλύπτη Μιχάλη Παπαδάκη που έφυγε από τη ζωή στις 4/10/2020

09 10-2020
Αθήνα

Νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Εργασίας για “ΕΝΙΣΧΥΣΗ”

Παραθέτουμε έγγραφο του ΕΕΤΕ προς τους συναρμόδιους Υπουργούς

13 10-2020
Αθήνα

Σχετικά με εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών του Υπ. Εργασίας και την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ

04 11-2020
Αθήνα

Τελικά θα πάρει κάποιος καλλιτέχνης αποζημίωση;

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για την εγκύκλιο 44343/1122 του Υπ. Εργασίας που δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2020.

17 11-2020
Αθήνα

Περιφερειακές συναντήσεις του ΕΕΤΕ μέσω Zoom 21-22/11/2020

21/11/2020 και 22/11/2020

24 11-2020
Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή η γλύπρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της, και στους οικείους της

25 11-2020
Αθήνα

Επιστρεπτέα προκαταβολή σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2020

09 12-2020
Αθήνα

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΤΕ

Αναβάλλεται λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση που είχε οριστεί για τις 14/12/20

23 12-2020
Αθήνα

Νέα προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών του Υπουργείου Εργασίας

Παρατείνεται ο χρόνος εγγραφής στο μητρώο καλλιτεχνών

11 01-2021
Αθήνα

Εκ νέου δυνατότητα υποβολής μονομερούς δήλωσης για αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για όσους είχαν εγγραφεί εμπρόθεσμα στο Μητρώο

Εκθόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

18 01-2021
Αθήνα

Υποβολή μονομερών δηλώσεων, επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού-Μήνες Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή: 19/1/2021 έως και 31/1/2021

05 02-2021
Αθήνα

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος

Έφυγε στις 4/2/2021 ο ζωγράφος και ομότιμος καθηγητής Παύλος Σάμιος

09 02-2021
Αθήνα

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση Πέμπτη 11 Φλεβάρη στις 12.00 στα Προπύλαια

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας καλεί να συμμετέχετε στην κινητοποίηση των καλλιτεχνικών φορέων

15 02-2021
Αθήνα

Κάλεσμα την Τρίτη 16/2/2021, στις 12.00 στα Προπύλαια

ΟΧΙ ΣΤΟΝ “ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ” ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ , ΟΧΙ στη λογοκρισία

22 02-2021
Αθήνα

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 24/2 στις 14:00

25 02-2021
Αθήνα

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ και της ΔΟΕ για κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση στην Παιδεία

Για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

24 03-2021
Αθήνα

Ανοιχτή επιστολή

Για την εγκατάσταση εικαστικών έργων σε κυκλικούς κόμβους στην περιοχή της Λάρισας

15 04-2021
Αθήνα

Κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με αυτοκινητοπομπή την Κυριακή 18 Απρίλη στις 12.00

Για την Εικαστική Παιδεία

19 04-2021
Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του ΕΕΤΕ με αυτοκινητοπομπές για την καλλιτεχνική παιδεία

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εκδόθηκαν από συλλόγους εκπαιδευτικών και σωματεία

23 04-2021
Αθήνα

Νέα κινητοποίηση για την Παιδεία την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, με αυτοκινητοπομπές

Eν όψει της εκδίκασης προσφυγής του ΕΕΤΕ ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των Εικαστικών Μαθημάτων από το Λύκειο, η οποία θα εκδικαστεί στις 13/5/21

27 04-2021
Αθήνα

Αλλαγή ημερομηνίας - Νέα κινητοποίηση για την Παιδεία 08-05-2021

Τo Σάββατο 8 Μαΐου 2021, στις 13.00 με αυτοκινητοπομπές και δίτροχα

27 04-2021
Αθήνα

Αλλαγή ημερομηνίας - Νέα κινητοποίηση για την Παιδεία 08-05-2021

Τo Σάββατο 8 Μαΐου 2021, στις 13.00 με αυτοκινητοπομπές και δίτροχα

05 05-2021
Αθήνα

Πρόσκληση σε νέα ανοικτή διαδικτυακή σύσκεψη για την Παιδεία

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στις 8.00 μ.μ.

07 05-2021
Αθήνα

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 08 και 11 Μαΐου για την αισθητική αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα για την κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο

10 05-2021
Αθήνα

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο ΣτΕ την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 από τις 10:00 πμ

Ημέρα εκδίκασης της προσφυγής του ΕΕΤΕ για την ΕΞΩΣΗ της τέχνης από το λύκειο

12 05-2021
Αθήνα

Υποβολή μονομερών δηλώσεων για αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάρτιο 2021

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ισχύει έως τις 19 Μαΐου 2021

17 05-2021
Αθήνα

Εκλογές και συνελεύσεις στο ΕΕΤΕ

Πρόσκληση στις Συνελεύσεις (Β') των 4 τμημάτων του ΕΕΤΕ και στις Εκλογές για την ανάδειξη νέων Επιτροπών Κατάταξης και Κρίσης

04 06-2021
Αθήνα

Πρόσκληση στη Συνέλευση (β') των τμημάτων του ΕΕΤΕ

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του ΕΕΤΕ στις Συνελεύσεις των Τμημάτων

15 06-2021
Αθήνα

Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη

Οι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιούν το εργαστήριο σε συνεννόηση με το ΕΕΤΕ.

22 06-2021
Αθήνα

Πρόσκληση στη συνεστίαση του Ε.Ε.Τ.Ε., την Κυριακή 4-7-2021, στις 7:30 μ.μ.

Συνεστίαση στο εστιατόριο ¨Γιάντες¨, Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, για να περάσουμε μια όμορφη συναδελφική βραδιά.

05 07-2021
Αθήνα

Πρόσκληση σε προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη "Το αλάτι της θάλασσας"

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, στις 21.00, στην αυλή του ΕΕΤΕ-Είσοδος ελεύθερη

12 08-2021
Αθήνα

Για τους πληγέντες από τη φωτιά.

Για τους συναδέλφους που επλήγησαν από τη φωτιά και χρειάζονται βοήθεια … Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες…

09 09-2021
Αθήνα

Αλλαγή ημερομηνίας έναρξης της Έκθεσης Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, 16 Σεπτεμβρίου–17 Οκτωβρίου 2021

05 10-2021
Αθήνα

Αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ

15 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου 2021 9.00-17.00 καθημερινά 13.00-17.00 κάθε Τρίτη

07 10-2021
Πάτρα

Ημερίδα για το 1821, από το Δήμο Πάτρας στο χώρο της Έκθεσης του ΕΕΤΕ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12)

13 10-2021
Αθήνα

Παράσταση Θεάτρου Σκιών για το 1821 «Ο Καπετάν Στράτος – Η αναγνώριση των δύο αδελφών»

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18.30

22 10-2021
Αθήνα

Κάλεσμα για προσφορά έργων σε ψηφιακή μορφή για τον ξενώνα αστέγων και κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Πάτρας

Έως τις 10 Νοεμβρίου 2021

25 11-2021
Αθήνα

«ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα»

29 Δεκεμβρίου 2021-18 Φεβρουαρίου 2022 - Είσοδος ελεύθερη

02 12-2021
Αθήνα

Αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου-Ιουλίου 2021 Β ευκαιρία

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων & ορθών επαναλήψεων από 1/12/2021- 8/12/2021

Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10