24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

24 05-2023
Αθήνα

Πρόσκληση σε εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος»

Την Παρασκευή 26/5/23 στις 7.00 μμ και το Σάββατο 27/05/2023 στις 7.00 μμ

27 04-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ.-Προσυγκέντρωση στις 10 στην Κάνιγγος

Προβολή

Συμμετοχή στην εκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης 15-12-2022

 


 

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα για εκείνη την ημέρα η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας με δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τριών ωρών από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε 24ωρη απεργία προχωράει η ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ. Ενώ καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί έχουν ένα λόγο παραπάνω να συμμετέχουν την ώρα που βάλλεται η καλλιτεχνική Παιδεία.

Το ΕΕΤΕ με πάνω από τα μισά του μέλη εκπαιδευτικούς και δασκάλους τέχνης, όπως έκανε με τις  κινητοποιήσεις που οργάνωσε στο πρόσφατο παρελθόν, μέσα στην πανδημία,  συνεχίζει τον αγώνα για Εκπαίδευση ισότιμη, ολόπλευρη και ουσιαστική για όλα τα παιδιά, συνεχίζει να καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, την  πολιτική των διακρίσεων. Για ένα  σχολείο κύτταρο γνώσης, εποικοδομητικής  σκέψης, δημιουργικής δράσης, κοινωνικοποίησης και  πνευματικής ανάπτυξης με υποδομές, με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών,  ανάδειξη της Τέχνης και του Πολιτισμού, ώστε  να έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες για πλήρη μόρφωση σε ένα δημόσιο σχολείο που θα είναι φυτώριο γνώσης, καλλιέργειας και ανάπτυξης ολοκληρωμένων  προσωπικοτήτων, με ελεύθερη βούληση και δημιουργικό πνεύμα.  Με στόχο οι εκπαιδευτικοί να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Πέμπτης για:

χρηματοδότηση για την Παιδεία, κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, αυξήσεις στους μισθούς, να σταματήσει η φοροληστεία, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, άμεση καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, άνοιγμα των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες, να λυθούν τα οξύτατα προβλήματα των νεοδιόριστων.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας

Νάσος Χαλκίδης                                                                   Βικτώρια Νταρίλα

 

Για το έγγραφο πατήστε εδώ


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10