24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

02 06-2023
Αθήνα

Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, ώρα 07:00 μμ.

27 04-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ.-Προσυγκέντρωση στις 10 στην Κάνιγγος

Προβολή

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία 26 Νοεμβρίου 2020

 


Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11/2020 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 

Ψήφισμα του ΔΣ του ΕΕΤΕ
 

 
 

Κάλεσμα συμμετοχής στη απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, απευθύνει το ΕΕΤΕ. Με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση έχει περάσει και συνεχίζει και περνάει αντεργατικούς νόμους που καθιερώνουν την 10ωρη εργασία, την εργασία τις Κυριακές, τις απλήρωτες υπερωρίες  και τον «ενεργό» χρόνο εργασίας. Όσον αφορά τη δράση συλλογικών φορέων όπως σωματεία και συνδικάτα η κυβέρνηση βιάζεται να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και  των συλλογικών διαδικασιών στα σωματεία και περιορισμό του δικαιώματος  στην απεργία. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους επωμίζονται συνέπειες για τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν δυναμικά. Η Υγεία, η Εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα, γίνονται για μία ακόμη φορά στόχος προς όφελος της εργοδοσίας.


Το ΕΕΤΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία της 26ης Νοέμβρη με κάθε τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί εικαστικοί στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα δέχονται απανωτά χτυπήματα με υπουργικές αποφάσεις που διαπραγματεύονται την ποιότητα της διδασκαλίας (τηλεκπαίδευση που υπολειτουργεί) το χρόνο εργασίας (διευρυμένο ωράριο εργασίας), την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

 Επίσης η απεργία αφορά και τους αυτοαπασχολούμενους εικαστικούς καλλιτέχνες που και αυτοί ζημιώνονται με την κατάσταση που επικρατεί στον Πολιτισμό και την επιδοματική πολιτική που αξιοποιεί η κυβέρνηση σαν μέτρο στήριξης των καλλιτεχνών, που όμως αφορά ένα μικρό ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών, λόγω των διαφορετικών μορφών ελαστικής εργασίας (μπλοκάκι-τίτλο κτήσης-σύμβαση έργου-σύμβαση εργασίας, ωρομισθία).

 Η απαίτηση όλων των φορέων και σωματείων είναι να μην μείνει κάνεις εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, κανείς άνεργος χωρίς επίδομα. Να ενισχυθεί αποτελεσματικά το σύστημα υγείας, έστω και  τώρα, να  παρθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς..
 

Τέλος, εμείς οι εικαστικοί, ως εργαζόμενοι μα και ως καλλιτέχνες, οφείλουμε να σταθούμε μαχητικά απέναντι στον αυταρχισμό και στην καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να πνίξει κάθε αγώνα. 
 
 
 
 

Για το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10