12 01-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για την έκδοση λευκώματος της ψηφιακής έκθεσης “ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ”

Συλλογή έργων ΄έως τις 28 Ιανουαρίου

12 02-2024
Αθήνα

Επιστολή παραίτησης Εφόρου-απάντηση ΔΣ του ΕΕΤΕ

Σχόλιο του ΔΣ του ΕΕΤΕ σχετικά με την επιστολή παραίτησης

26 02-2024
Αθή΄να

Ανακοίνωση – Κάλεσμα σε απεργία στις 28 Φλεβάρη

Προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στην Πλατεία Κάνιγγος

Προβολή

Κάλεσμα για την Παιδεία

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
 
ΚΑΛΕΣΜΑ


 
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι
 

Το καλοκαίρι περνάει σιγά σιγά και τα προβλήματα της Παιδείας προβάλλουν μεγάλα και άλυτα, και οξύνονται μπροστά στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και με το θέμα της επιδημίας του κορονοϊού, που βρίσκει απροετοίμαστο το σύστημα Υγείας και τα σχολεία, και που προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί η Κυβέρνηση θεσπίζοντας σειρά αντιλαϊκών εργασιακών μέτρων σε όλους τους τομείς.
 
 
 


 Ταυτόχρονα βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, τις συνέπειες όλων των προηγούμενων νομοθετημάτων για την Παιδεία, την ανακολουθία στο θέμα των αναθέσεων με τη γνωστή απόφαση Φίλη το 2016, το «προσοντολόγιο» του «νόμου Γαβρόγλου», και τις μεγάλες συνέπειες των νόμων της τελευταίας Υπουργού Κεραμέως, με κορύφωση την κατάργηση των μαθημάτων τέχνης από το Λύκειο.
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Σας ενημερώνουμε ότι:
 
 
 
 
 
 

  • Το ΔΣ του ΕΕΤΕ κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για τα εικαστικά στο Λύκειο. Θα χρειαστεί να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της προσφυγής.
  • Ζητήσαμε συναντήσεις για το Λύκειο με τα κόμματα της Βουλής (πλην της «Ελληνικής Λύσης») και ήδη έχουν ανταποκριθεί το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.
  • Παράλληλα το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε να προτείνει και να στηρίξει συμβολικό εικαστικό δρώμενο διαμαρτυρίας για το Λύκειο, στο χώρο του «Μεγάλου Περίπατου» στο κέντρο της Αθήνας...

 
Πρόσφατα αναδείχτηκε το ζήτημα που αφορά χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σχετικά με τον αποκλεισμό αναπληρωτών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για την Γενική Αγωγή.  Το ΔΣ του ΕΕΤΕ ήδη έκανε σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ.

 
Αγαπητοί Συνάδελφοι σας καλούμε  να συμμετέχετε:

 
 
 
 

  • Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 10.30 στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ για το θέμα των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών.

 
 
 
 
 
 
 

  • Την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 11.00 στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας δια ζώσης συνάντηση με την Υπουργό για το θέμα του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων και των μέτρων που χρειάζεται να παρθούν καθώς και συνολικότερα για τα θέματα της παιδείας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

 
 
 
 
 
 
 

  • Τη Δευτέρα 24/8/2020 το απόγευμα στις 6.30 μμ, σε συγκέντρωση στην ΑΣΚΤ (στον αύλειο χώρο, Πειραιώς 256) που διοργανώνει η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, για να συζητηθούν εργασιακά θέματα που προέκυψαν μέσα σε αυτές τις ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας και να γίνει ενημέρωση.
 

     
 
 
 
 
 
 

                                                        Για το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε.
 
 
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10