03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

04 06-2024
Αθήνα

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό και Εξελεγκτική

Κυριακή 16/6 και Δευτέρα 17/6/2024 ώρα 8.00 έως 20.00, στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Κάλεσμα για την Παιδεία

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
 
ΚΑΛΕΣΜΑ


 
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι
 

Το καλοκαίρι περνάει σιγά σιγά και τα προβλήματα της Παιδείας προβάλλουν μεγάλα και άλυτα, και οξύνονται μπροστά στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και με το θέμα της επιδημίας του κορονοϊού, που βρίσκει απροετοίμαστο το σύστημα Υγείας και τα σχολεία, και που προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί η Κυβέρνηση θεσπίζοντας σειρά αντιλαϊκών εργασιακών μέτρων σε όλους τους τομείς.
 
 
 


 Ταυτόχρονα βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, τις συνέπειες όλων των προηγούμενων νομοθετημάτων για την Παιδεία, την ανακολουθία στο θέμα των αναθέσεων με τη γνωστή απόφαση Φίλη το 2016, το «προσοντολόγιο» του «νόμου Γαβρόγλου», και τις μεγάλες συνέπειες των νόμων της τελευταίας Υπουργού Κεραμέως, με κορύφωση την κατάργηση των μαθημάτων τέχνης από το Λύκειο.
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Σας ενημερώνουμε ότι:
 
 
 
 
 
 

  • Το ΔΣ του ΕΕΤΕ κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για τα εικαστικά στο Λύκειο. Θα χρειαστεί να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της προσφυγής.
  • Ζητήσαμε συναντήσεις για το Λύκειο με τα κόμματα της Βουλής (πλην της «Ελληνικής Λύσης») και ήδη έχουν ανταποκριθεί το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.
  • Παράλληλα το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε να προτείνει και να στηρίξει συμβολικό εικαστικό δρώμενο διαμαρτυρίας για το Λύκειο, στο χώρο του «Μεγάλου Περίπατου» στο κέντρο της Αθήνας...

 
Πρόσφατα αναδείχτηκε το ζήτημα που αφορά χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, σχετικά με τον αποκλεισμό αναπληρωτών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για την Γενική Αγωγή.  Το ΔΣ του ΕΕΤΕ ήδη έκανε σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ.

 
Αγαπητοί Συνάδελφοι σας καλούμε  να συμμετέχετε:

 
 
 
 

  • Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 10.30 στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ για το θέμα των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών.

 
 
 
 
 
 
 

  • Την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 11.00 στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας δια ζώσης συνάντηση με την Υπουργό για το θέμα του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων και των μέτρων που χρειάζεται να παρθούν καθώς και συνολικότερα για τα θέματα της παιδείας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

 
 
 
 
 
 
 

  • Τη Δευτέρα 24/8/2020 το απόγευμα στις 6.30 μμ, σε συγκέντρωση στην ΑΣΚΤ (στον αύλειο χώρο, Πειραιώς 256) που διοργανώνει η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, για να συζητηθούν εργασιακά θέματα που προέκυψαν μέσα σε αυτές τις ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας και να γίνει ενημέρωση.
 

     
 
 
 
 
 
 

                                                        Για το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε.
 
 
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10