24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

02 06-2023
Αθήνα

Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, ώρα 07:00 μμ.

07 06-2023
Αθήνα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος Συμποσίου Ζωγραφικής του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ

Κατάθεση φακέλου συμμετοχής 26/06 έως 30/06/2023

Προβολή Ανακοίνωσης

Αίτημα άμεσης ενεργοποίησης συνεργασίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ  Ενεργοποίησης συνεργασίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

 
 
Επιστολές  που δεν έλαβαν  απάντηση κατέθεσε το ΔΣ του ΕΕΤΕ προς την κα Αθηνά Χατζηπέτρου , νέα Πρόεδρο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (με κοινοποίηση στο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) με αντικείμενο την ενεργοποίηση της συνεργασίας που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2017 το Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (υπό την προεδρία της κας Λούβη – Κίζη) και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ζητούμε να υλοποιηθεί η κοινή συμφωνία με στόχο τη δημιουργία, παρουσίαση, προβολή και διάθεση προς πώληση από τα πωλητήρια του ΤΑΠΑ, σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνικών έργων, καθώς και αναπαραγωγών, με πηγή έμπνευσης την πολιτιστική μας κληρονομιά, έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα  στα δημόσια μουσεία της χώρας.
 

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η συμφωνία, την οποία έχει συνάψει το ΔΣ του ΤΑΠ με το ΔΣ του ΕΕΤΕ στις 29 Μαρτίου 2017, και να συγκροτηθεί άμεσα η Επιβλέπουσα Ομάδα που προβλέπει η συμφωνία, η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του ΤΑΠ και δύο εκπροσώπους του ΕΕΤΕ, όπως καθορίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της.
 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θεωρεί ότι η καθυστέρηση αυτή σχετίζεται με την εξαγγελθείσα από το ΥΠΠΟΑ ιδιωτικοποίηση του ΤΑΠΑ.. Μετά την παρέμβαση του ΕΕΤΕ προς το ΥΠΠΟΑ ορίσθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο για το ΤΑΠΑ Υφυπουργό κ. Στατή.
 

 
 
 

 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10