24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

02 06-2023
Αθήνα

Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, ώρα 07:00 μμ.

07 06-2023
Αθήνα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος Συμποσίου Ζωγραφικής του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ

Κατάθεση φακέλου συμμετοχής 26/06 έως 30/06/2023

Προβολή Ανακοίνωσης

Για την Ασφάλιση & Συνταξιοδότηση

Κύριε Υπουργέ

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, είναι θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας. Σύμφωνα με το νόμο του (ν. 1218/81), είναι ο συλλογικός φορέας των 5.500 και πλέον εικαστικών καλλιτεχνών.

Οι Εικαστικοί καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, αγιογράφοι, κεραμίστες, σκηνογράφοι, ψηφιδογράφοι κ. α. ,  παρέχουν τις υπηρεσίες τους και συμβάλλουν στη γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, δημιουργούν καλλιτεχνικά έργα, παράγουν θεωρητική σκέψη, διδάσκουν στην εκπαίδευση, σχολική και εξωσχολική, στηρίζουν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δημιουργούν έργα στο χώρο των εφαρμογών των εικαστικών τεχνών, καλλιτεχνικά αντικείμενα, συμβάλλουν γενικότερα με τη δουλειά τους στο θέατρο, τον κινηματογράφο, στην τηλεόραση,  στη διαφήμιση, στη διακόσμηση κ.ά. Σήμερα τα προβλήματά τους έχουν κατά πολύ οξυνθεί, πολλοί δε ωθούνται σε εξαφάνιση, σε κατάργηση και επίσημα της επαγγελματικής τους υπόστασης, λόγω της φορολογικής πολιτικής του Κράτους απέναντι στην Τέχνη και τους δημιουργούς, ζητήματα που σε συνδυασμό με τα προβλήματα διακίνησης των έργων που δημιουργεί η κρίση και η πτώχευση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, καθώς και η συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα, η κατάργηση Πνευματικών Κέντρων και η ανασφάλιστη  εργασία.  Έχει διαμορφωθεί  ένα τοπίο εξόντωσης των δημιουργών και στρέβλωσης κάθε κοινωνικής ανάγκης για συμμετοχή και επικοινωνία με την τέχνη. 

Οι καλλιτέχνες είναι ανασφάλιστοι  χωρίς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παρόλο που εδώ και πολλά χρόνια καταθέτουμε ως φορέας πρόταση καθολικής λύσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού σε βάση συλλογική και αναλογική των εσόδων μας που προβλέπει και τους «πόρους» της καθολικής λύσης του Ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού.

 

 

 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10