03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

04 06-2024
Αθήνα

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό και Εξελεγκτική

Κυριακή 16/6 και Δευτέρα 17/6/2024 ώρα 8.00 έως 20.00, στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ»
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ

 

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν συσκέψεις εκατοντάδων σωματείων σε όλη τη χώρα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές και αποφασίστηκε η κλιμάκωση της πάλης, ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων.
 

Αποφασίστηκε ένα πλούσιο και μαχητικό πλαίσιο με ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς, συνελεύσεις και συνεδριάσεις ΔΣ.
 

Όλη αυτή η δραστριότητα οδηγεί σε μαζικό πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 4 Νοέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στην πορεία συγκρότησης απεργιακού μετώπου το επόμενο διάστημα.
 

Καλούνται τα σωματεία και φορείς σε κοινή δράση για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος «Χατζηδάκη». Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.
 
Στην εποχή που στην επιστήμη και την τεχνολογία η ανάπτυξη είναι αλματώδης και η  παραγωγικότητα της εργασίας είναι πολλαπλάσια σε σύγκριση με κάποια λίγα χρόνια πριν, με το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται:

 

  • Οι εργαζόμενοι καλούνται  να ζήσουν με λιγότερα, ( 400 και 500 € ).
  • να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες ζωής και εργασίας, ενώ καταργείται το  οκτάωρο.
  • να ζήσουν πολλές συνεχόμενες μέρες εντατικής δουλειάς χωρίς ρεπό (με αποτέλεσμα νεκρούς εργαζόμενους στη δουλειά  – όπως πρόσφατα στην cosco).
  • να ζήσουν στην ανασφάλεια, σε καθεστώς απελευθέρωσης των απολύσεων, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • να ζήσουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς  δικαίωμα στην απεργία, ενώ κάθε σκέψη για απεργία (τις περισσότερες φορές) κρίνεται παράνομη και καταχρηστική.
  • να ζήσουν με σμπαραλιασμένο το δημόσιο σύστημα υγείας (όπου με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών, έχουμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά).
  • να ζήσουν με το εισόδημα να εξαντλείται σε λίγες ημέρες, αφού ενοίκια, λογαριασμοί νερού, ηλεκτρικού, ίντερνετ, έξοδα μετακίνησης και συγκοινωνίας, τα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα.
Την ίδια στιγμή οι φτωχές λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη και τα παιδιά είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο στεγνό και άνυδρο, που μετατρέπεται σε δυσβάσταχτο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες.

Πολλά χρόνια τώρα βλέπουμε:
 
Να εναλλάσσονται κυβερνήσεις που υπόσχονται "καλύτερες μέρες" με " δίκαιη ανάπτυξη - δίκαιη μετάβαση" ενώ οι ζωές μας να γίνονται όλο και δυσκολότερες.

  • Να ψηφίζονται - συμπληρωματικά - νόμοι που κληρονομούν ο ένας από τον άλλο πάντα σε χειρότερη κατεύθυνση, σε εναρμόνιση του πλαισίου της ΕΕ.
  • Οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το μεγάλο μερίδιο των φόρων και στη συνέχεια το μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων να δίνεται με τη μορφή επιχορήγησης στις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Οι ανάγκες του λαού να μπαίνουν στο ζύγι "κόστους-οφέλους" και να μην καλύπτονται.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν καταργούνται με νόμους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά, που έχει επιπτώσεις σε όλους μας, είτε εργαζόμαστε στη δημόσια εκπαίδευση, είτε εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτοί, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο νόμος «Χατζηδάκη»  συμπαρασύρει με τις ρυθμίσεις του γενικότερα το τοπίο, συνολικά στο χώρο της εργασίας και της δημιουργίας, και αυτό ήδη έχει επιπτώσεις σε όλους μας...

Όλοι στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη.

Αθήνα: στο Σύνταγμα, στις  7.00 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: στο  άγαλμα Βενιζέλου, στις 7.00 μ.μ.
 
Για το Δ.Σ.

 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10