24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

02 06-2023
Αθήνα

Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, ώρα 07:00 μμ.

07 06-2023
Αθήνα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος Συμποσίου Ζωγραφικής του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ

Κατάθεση φακέλου συμμετοχής 26/06 έως 30/06/2023

Προβολή Ανακοίνωσης

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΕΤΕ

Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (άρθρο 11). Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας τη στιγμή που η Κυβέρνηση  έχει  εγκληματικές   ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας και οι συγκοινωνίες και για τους δεκάδες θανάτους καθημερινά, που ακόμα και σήμερα αρνείται να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, να κάνει άμεσα τις αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Το σύνθημα του Νοέμβρη του ‘73  «Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ», είναι όσο ποτέ επίκαιρο  αυτή την περίοδο,  που η Κυβέρνηση ενίσχυσε τη  στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, όπως δρομολογήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  αυτή την περίοδο που προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι κίνδυνοι από τη μετατροπή της χώρας μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο στη Μεσόγειο. Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ (του State Department) διαλύει κάθε ισχυρισμό που παρουσιάζει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ως «εγγυητές» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.  

Το σύνθημα του Νοέμβρη του ‘73 «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία» είναι όσο ποτέ επίκαιρο: Η παιδεία βάλλεται και μέσα σε αυτήν και η Τέχνη.  Η νέα οικονομική κρίση, οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί  νόμοι που ψηφίστηκαν στο όνομα της πανδημίας, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας,  η ανεργία, η ανέχεια, φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την  κυρίαρχη πολιτική που περνάει σήμερα σε ένα όργιο καταστολής και περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών.

Η 17η Νοέμβρη δεν είναι απλά μια επέτειος.  Η 17 Νοέμβρη είναι μέρα τιμής, μνήμης, αγώνα. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί να εντείνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, τη στήριξη της καλλιτεχνικής εργασίας, για την ενίσχυση της Παιδείας και την ελευθερία  της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Για το Δ.Σ.


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10