03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

04 06-2024
Αθήνα

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό και Εξελεγκτική

Κυριακή 16/6 και Δευτέρα 17/6/2024 ώρα 8.00 έως 20.00, στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και δάσκαλος Στέλιος Μαυρομάτης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
 
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

 Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ 

 Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του ζωγράφου Στυλιανού Μαυρομάτη, που απεβίωσε το Σάββατο 2/5/2020, σε ηλικία 90 ετών.
 
Ο Στέλιος Μαυρομάτης γεννήθηκε το 1930 στην Πτολεμαΐδα. Ζούσε από πολύ μικρός μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (από το 1971), της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος.

Πήρε μέρος (από το 1956 στη Θεσσαλονίκη) σε περισσότερες από πενήντα ατομικές και ομαδικές εκθέσεις (συμπεριλαμβανομένων και τριών Πανελλήνιων Εκθέσεων) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία για το έργο του από γνωστούς ιστορικούς και κριτικούς τέχνης σε δημοσιεύσεις και εκδόσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε πολύ πλούσιο εικαστικό έργο και έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη της Κύπρου (Λευκωσία), στην Πινακοθήκη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, στην Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε πάρα πολλά Υπουργεία (Εξωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Επιστημών Ελλάδος, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης) και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Ιαπωνία, Αίγυπτο, Κύπρο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, κ.α).

Δίδαξε επί σειρά ετών ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και το Παλαίφυτο Πέλλας. Πήρε μέρος σε πολλές εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο για την τέχνη και τη διδασκαλία της ζωγραφικής.

Η νεκρώσιμη τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 στις 3:30 μμ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας στη Θεσσαλονίκη και σε κλειστό κύκλο λόγω της πανδημίας και των σχετικών απαγορεύσεων.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 

 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10