ΕΛ | EN       Σύνδεση
 
Residence 2018- Αυστρία

 


Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε πολύ καθυστερημένα  την παρακάτω ανακοίνωση:

Αυστριακό Πρόγραμμα παροχής υποτροφιών σε καλλιτέχνες που διαμένουν εκτός Αυστρίας υπό την αιγίδα της Αυστριακής Καγκελαρίας.

 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Αιτήσεις συμμετοχής στο

Πρόγραμμα Artist-in-Residence 2018

 

Καταληκτική ημερομηνία αίτησης: 18 Σεπτεμβρίου 2017

Σε συνεργασία με το KulturKontakt Αυστρίας, η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας προσφέρει 50 υποτροφίες στην Αυστρία (Βιέννη και Σάλτσμπουργκ) για το 2018.

Οι Αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Artists in Residence στη διεύθυνση https://work.artists-in-residence-austria.at/

Η υποτροφία προσφέρει μια ευκαιρία εξοικείωσης με την καλλιτεχνική σκηνή και το πολιτιστικό περιβάλλον της Αυστρίας, καθώς και επικοινωνία με Αυστριακούς καλλιτέχνες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν ένα έργο κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Οι προσφερόμενες δραστηριότητες περιλαμβάνουν επισκέψεις σε γκαλερί, στούντιο και μουσεία, επαφές με τον κλάδο της λογοτεχνίας και των εκδόσεων, καθώς και πρόσβαση στη μουσική ζωή της Βιέννης ή του Σάλτσμπουργκ.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς τους καλλιτέχνες  που διαμένουν μόνιμα εκτός Αυστρίας και έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους.

Απαιτείται υψηλό επίπεδο γνώσης της Αγγλικής ή της Γερμανικής γλώσσας. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν μια τελική έκθεση σχετικά με την παραμονή τους.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι έως 40 ετών, δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά τις 31 Δεκεμβρίου 1977.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει ήδη σε προγράμματα υποτροφίας που έχουν διοργανωθεί από το KulturKontakt Austria, την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας ή το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης, Τεχνών και Πολιτισμού της Αυστρίας.

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από ειδικές κριτικές επιτροπές.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για έναν από τους παρακάτω κλάδους:

 Εικαστικές τέχνες

 Καλλιτεχνική φωτογραφία

 Τέχνη βίντεο και πολυμέσων

 Σύνθεση

 Λογοτεχνία

 Παιδική λογοτεχνία

 Λογοτεχνική μετάφραση

 Πολιτιστική εκπαίδευση

 

Η διάρκεια παραμονής για τους εικαστικούς καλλιτέχνες είναι 3 μήνες.

Οι αιτήσεις πρέπει υποβληθούν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, 24.00, μετά από εγγραφή στον ιστότοπο www.artists-in-residence-austria.at.

Επικοινωνία

Charlotte Sucher

application@artists-in-residence-austria.at

Τηλ. 0043 (0)1 53115 - 206860.

www.kunstkultur.bka.gv.at

www.kulturkontakt.or.at

www.artists-in-residence-austria.at

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη για διοργανώσεις τρίτων που δημοσιεύονται στις οποίες δεν συμμετέχει οργανωτικά το ΕΕΤΕ


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία

Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10