ΕΛ | EN       Σύνδεση
 
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

 


6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη
 Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην κεντρική Έκθεση
 

«Φαντασιακές Εστίες»
 

 Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης/ΚΜΣΤ της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης από το Σεπτέμβριο 2017 μέχρι τον Ιανουάριο 2018. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017, ώρα 23.30΄ μ. μ.
 

Με τον τίτλο «Φαντασιακές Εστίες» η οργανωτική επιτροπή επιδιώκει να διερευνήσει πως η ιδέα της εστίας διαμορφώνεται και μεταβάλλεται σήμερα.
 

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 Η Μπιενάλε απευθύνεται σε καλλιτέχνες  που εργάζονται με κάθε σύγχρονο μέσο (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, βίντεο, εγκατάσταση, performance, νέα μέσα). Οι υποψήφιοι πρέπει να στείλουν με e-mail τις προτάσεις τους που θα περιλαμβάνουν :

  • Σύντομη περιγραφή, έως 200 λέξεις και πλήρη στοιχεία έργου (τίτλος, έτος παραγωγής, εκφραστικό μέσο).
  • Μέχρι 5 ψηφιακές φωτογραφίες που θα παρουσιάζουν επαρκώς το έργο ή το project.
  • Σύντομο βιογραφικό, έως 200 λέξεις.

 Όλο το υλικό θα πρέπει να σταλεί στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο ή  project.

Απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  opencallb6@gmail.com για την υποβολή των προτάσεων ή για σχετικές ερωτήσεις. Δεν γίνονται ερωτήσεις δεκτές τηλεφωνικά.

 Οι επιλεγέντες καλλιτέχνες θα ενημερωθούν με e-mail έως τις 15 Μαρτίου 2017. Το ΚΜΣΤ αναλαμβάνει την ευθύνη για την οργάνωση, την προώθηση της Έκθεσης, τη δημοσίευση του υλικού τεκμηρίωσης, την κάλυψη της ασφάλισης των έργων κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, την τεκμηρίωση των έργων  στον κατάλογο της Μπιενάλε, την τεχνική υποστήριξη και εγκατάσταση του έργου. Τα έξοδα μεταφοράς των έργων προς και από την Θεσσαλονίκη δεν καλύπτονται από τη διοργάνωση, ωστόσο η διοργάνωση προτίθεται να συνδράμει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες ώστε να βρουν κάθε υποστήριξη για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς από άλλες πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

Η υποβολή πρότασης πιστοποιεί την αποδοχή των παραπάνω όρων από πλευράς των καλλιτεχνών.

 

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη για διοργανώσεις τρίτων που δημοσιεύονται στις οποίες δεν συμμετέχει οργανωτικά το ΕΕΤΕ.
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία

Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10