Στήριξη του αγώνα του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΣΚΤ

 


 
 
 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 

 
 
 

Στήριξη του αγώνα του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΣΚΤ

 

 

Η Προγραμματική Γενική Συνέλευση του ΕΕΤΕ στις 10 Δεκέμβρη 2018 αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη του αγώνα του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΣΚΤ.

 
 
 

Καταδικάζουμε
 
 

  • την  υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών
  • την έλλειψη προσωπικού στο Θεωρητικό Τμήμα και στη  γραμματεία   όπου σύμφωνα με την καταγγελία των σπουδαστών πλέον δεν είναι σε θέση να εκδώσει ούτε μια απλή βεβαίωση σπουδών από το φόρτο εργασίας! Οι βαθμολογίες καθυστερούν τόσο, που πολλές φορές βγαίνουν λίγο πριν την εξεταστική. Πολλές φορές χρειάζεται οι φοιτητές ακόμα και να συμπληρώσουν την αναλυτική τους βαθμολογία οι ίδιοι! Απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη Γραμματεία του Θεωρητικού ΑΜΕΣΑ και η αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος της γραμματείας!
  •  την  απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο και την  απόκτησή της μέσα από πανάκριβα προγράμματα,  που προωθείται από το Υπουργείο. Απαιτείται  απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας με το πτυχίο, ενιαίο επιστημονικό πρόγραμμα σπουδών που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες  ανάγκες.
  • την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα μοντέλα της Σχολής. Θεωρούνται συνεργάτες της σχολής, κόβουν δηλαδή μπλοκάκι και βρίσκονται να χρωστάνε υπέρογκα ποσά στην εφορία. Απαιτείται τα μοντέλα –απαραίτητα πάντα για τις σπουδές στην Τέχνη- να προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό της σχολής!
  • Την  προωθούμενη από την  κυβέρνηση, την  ΕΕ και τα μονοπώλια και τη διοίκηση της σχολής, προώθηση  της όλο και μεγαλύτερης σύνδεσης εκπαίδευσης – αγοράς που στρώνει με πολλούς τρόπους το έδαφος, ώστε οι επιχειρήσεις να μπουν πλέον στα πανεπιστήμια και να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή τους. Στην ΑΣΚΤ υπάρχουν  πολλά παραδείγματα  (Swarovski, Πειραιώς, υποτροφίες της Motor oil, τώρα η παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ και ακολουθούν κι άλλες π.χ. η εταιρεία Παπαστράτος) .
  • την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις σχολές  τη γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, τα «χρυσά συμβόλαια» των εργολάβων για υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

 
 
 

  •  Απαιτείται  άμεση και δωρεάν παροχή υλικών στους σπουδαστές με ευθύνη της σχολής και του κράτους!
  • Απαιτείται μόνιμο  εκπαιδευτικό προσωπικό και στα δύο τμήματα που να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες δεδομένου ότι μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού που συνταξιοδοτείται ή λείπει με εκπαιδευτικές άδειες δεν αντικαθίσταται.
  • Στηρίζουμε τον αγώνα των σπουδαστών για στέγαση και σίτιση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών ( αυτή τη στιγμή δικαιούνται στέγαση 20 φοιτητές!!! ) και συντήρηση των εγκαταστάσεων, με μέτρα προστασίας!

 

Καταδικάζουμε   το  νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ενισχύει την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση των σπουδών με απολύσεις των 2/3 των εκτάκτων καθηγητών, με περικοπές στις πρακτικές, τα εργαστήρια, τη χρηματοδότηση, τη  φοιτητική μέριμνα, με αφαίρεση μαθημάτων από το πρόγραμμα σπουδών και που προχωρά  βήμα-βήμα στην εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια Πανεπιστήμια ενώ, ταυτόχρονα ενισχύει την εμπορευματική-επιχειρηματική λειτουργία των Πανεπιστημίων.

 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή  η Κυβέρνηση δίνει 4,2 δις κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, χρήματα για πολεμικούς εξοπλισμούς,

για δεκάδες κοινές ασκήσεις ελληνικών και Νατοϊκών δυνάμεων, για 13 στρατιωτικές

αποστολές εκτός συνόρων, για Νατοϊκά γραφεία που δημιουργούνται πλέον σε κάθε

στρατιωτική βάση!

 

Η  ΓΣ του ΕΕΤΕ στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΣΚΤ.
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10