ΕΛ | EN       Σύνδεση
 
Για τη διαδικασία τοποθετήσεων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

για τη  διαδικασία τοποθετήσεων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

 

 

To Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος / EETE, ως συλλογικός φορέας των 6.000 εικαστικών καλλιτεχνών καταγγέλλουμε την πρακτική της   Γ΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας η οποία

  • Αποκρύπτει την τραγική έλλειψη εικαστικών ΠΕ08. στα σχολεία της Γ΄Αθήνας, παρουσιάζοντας μηδενικά τα κενά όπως  και στις άλλες ειδικότητες της Αισθητικής Αγωγής.
  • Δεν δίνει όλα τα κενά στη διαδικασία των τοποθετήσεων

    Επικαλούμενοι στη Γ΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας  την Υπουργική Απόφαση Φίλη και το ΠΔ 79, ορίζουν την ανάθεση μαθημάτων στον νέο τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, χωρίς να υπολογίζουν αυτόνομα τα κενά του μαθήματος των Εικαστικών και εν γένει των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής.
 Αποτέλεσμα να μένει το 50% των σχολείων ακάλυπτο, με κύριο θύμα τους ίδιους τους μαθητές που στερούνται την διδασκαλία της Τέχνης αλλά και τους εικαστικούς ΠΕ8 οι οποίοι μένουν χωρίς δουλειά.

  Δεν ενδιαφέρει τη Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας  ποιός κάνει το μάθημα των εικαστικών σε ένα σχολείο, αν έχει την καλλιτεχνική επάρκεια, τις γνώσεις.  Απλά επιδιώκουν  τη συρρίκνωση των προσλήψεων .

 

Διεκδικούμε την κάλυψη των πραγματικών κενών ΑΜΕΣΑ.
 

 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία

Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10