ΕΛ | EN       Σύνδεση
 
ΑΣΚΤ - Ιωαννίνων


Θετική η έκβαση των ενεργειών μας για ουσιαστική ισοτίμηση του Τμήματος
Πλαστικών Τεχνών της ΣΚΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τις ΑΣΚΤTο ΔΣ του ΕΕΤΕ το καλοκαίρι του 2015 διοργάνωσε σύσκεψη στα γραφεία του με καλεσμένους εκπροσώπους από τις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών, με αντικείμενο την επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της
Τέχνης, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το ΕΕΤΕ πρωτοστάτησε στην κατάθεση κοινού υπομνήματος των Σχολών Καλών Τεχνών και του ΔΣ του ΕΕΤΕ προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη επισημαίνοντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν προκειμένου το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της ΣΚΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να είναι ισότιμο ουσιαστικά με τα άλλα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών των Σχολών Καλών Τεχνών των υπαρχόντων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ζητήθηκε:
1. Η αύξηση των ετών φοίτησης από τέσσερα (4) σε πέντε (5) στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης,
2. Η διεξαγωγή ειδικών εξετάσεων εισαγωγής στο Τμήμα, αντίστοιχες με εκείνες που διεξάγονται στα υπάρχοντα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών των άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Το ΕΕΤΕ κατέθεσε την πρόταση αυτή και στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρ. Μπαλτά.
Η πρόταση έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας τον Απρίλιο 2016 και νομοθετήθηκε η αύξηση των ετών φοίτησης από τέσσερα (4) σε πέντε (5) στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης και η διεξαγωγή ειδικών εξετάσεων εισαγωγής στο Τμήμα, αντίστοιχες με εκείνες που διεξάγονται στα υπάρχοντα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών των άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία

Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10